Γ. Παπανδρέου: Δίνουμε μάχη για να ξεφύγουμε από την επιτήρηση

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 12:06
UPD:18:33

Στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση για να ξεφύγει – όπως είπε – η χώρα από την επιτήρηση, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστη στη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

A- A A+

Στη μάχη που δίνει η κυβέρνηση για να ξεφύγει – όπως είπε – η χώρα από την επιτήρηση, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστη στη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

«Σήμερα που γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή. Σήμερα δίνουμε μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση, να ξεφύγουμε από νοοτροπίες και αντιλήψεις του παρελθόντος που μας κρατούν πίσω και να απελευθερώσουμε τους πολίτες για να είναι δημιουργικοί και καινοτόμοι», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας μάλιστα τη συμβολή του «Καλλικράτη» προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ένα μεγάλο βήμα είναι ο Καλλικράτης που σπάει τα δεσμά του συγκεντρωτισμού και δίνει φτερά στην περιφέρεια, στις δυνατότητες που υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια και αισθάνονταν πνιγμένες σε αυτό το πελατειακό σύστημα», πρόσθεσε.

Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι κάθε περιφέρεια, όπως και αυτή της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας, κρύβει τεράστιες τεράστιες δυνατότητες, «που καταπνίγονταν από αυτό το πελατειακό σύστημα». «Αυτό ακριβώς κάνουμε, απελευθερώνουμε δυνάμεις και, παράλληλα, δίνουμε τη μάχη για να φτιάξουμε την καινούργια Ελλάδα, που θα είναι μια Ελλάδα ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, διαφάνειας και δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ¶νθιμο, ενώ είχε χειραψία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

WWW.PRIMEMINISTER.GR
Δήλωση Γ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη

«Δίνουμε μάχη για να ξεφύγουμε από την επιτήρηση»

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός μετέβη στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκου Μπόλαρη, όπου και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που προκύπτουν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ακολούθως γευμάτισε σε κοντινό εστιατόριο με τους υποψήφιους, υπουργούς αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αντ. Σαμαράς: Βέβαιος για την ήττα του ο Πρωθυπουργός

Εν τω μεταξύ, επίθεση στον Πρωθυπουργό με αφορμή τη χθεσινή τηλεοπτική του εμφάνιση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Α. Σαμαράς: Βέβαιος για την ήττα του ο Πρωθυπουργός

Α. Σαμαράς: Βέβαιος για την ήττα του ο Πρωθυπουργός

«Πρώτη φορά ένας Πρωθυπουργός βέβαιος για την ήττα του απειλεί το λαό και εκβιάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

«Του θυμίζω όμως», πρόσθεσε, «ότι στη δημοκρατία μας όταν έχουμε εκλογές ο λαός στέλνει μηνύματα, δεν δέχεται εκβιασμούς». «¶λλωστε υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ακόμα πως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη Θεσσαλονίκη «που έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει το επίκεντρο των αναπτυξιακών εξελίξεων στην περιοχή». «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων των κομμάτων», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή