Αλ. Παπαρήγα: Φαιδρό ψέμα τα περί μη λήψης νέων μέτρων

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 15:00
UPD:15:12

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε εκβιασμό προς το λαό το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός «ή στηρίζετε την πολιτική που ακολουθείται ή έχουμε πιθανότητα εκλογών».

A- A A+

Καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε από τους ψηφοφόρους η Αλέκα Παπαρήγα, ως απάντηση στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε εκβιασμό προς το λαό το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός «ή στηρίζετε την πολιτική που ακολουθείται ή έχουμε πιθανότητα εκλογών».

«Έκανε έναν ωμό, τρομοκρατικό εκβιασμό και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ από τα λαϊκά στρώματα. Ο εκβιασμός ήταν εάν δεν είναι πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ, τότε θα έρθει χάος», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Κάλεσε, επίσης, το λαό να μην υποχωρήσει στον εκβιασμό και χαρακτήρισε φαιδρό ψέμα την αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα. «Μα, ήδη, τρέχουν μέτρα. Δεν θα κόψει μισθούς, αλλά θα τα πάρει αλλιώς», είπε η κα Παπαρήγα.

Συμπλήρωσε ότι ο λαός έχει την ευκαιρία στις 7 και τις 14 Νοεμβρίου να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή συσχετισμού δύναμης, ενισχύοντας το ΚΚΕ. «Πρέπει να χάσουν ψήφους, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, ώστε να είναι πολιτική ήττα και μόνον μεταπήδηση στο ΚΚΕ δίνει ελπίδα για τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ακόμα ότι δεν θα επέλθει καμιά αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, αν ψηφιστούν υποψήφιοι που απλώς εκφράζουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο.

«Είναι δυνατόν οι εκλογές από μόνες τους να είναι μοχλός λύσεων; Καλοδεχούμενες είναι. Μολών λαβέ, θα λέγαμε. Ας τις κάνει, αν θέλει. Ο αγώνας του λαού είναι αυτός που θα φέρει λύσεις», σημείωσε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ προέβλεψε μάλιστα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες και προετοιμάζονται σενάρια συνεργασίας, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν σε τρία έως πέντε χρόνια. «Ο κ. Μητσοτάκης, η κα Μπακογιάννη, ο κ. Ψαριανός, ο κ. Μητρόπουλος δουλεύουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτή την προοπτική. Ο καυγάς είναι εάν θα είναι κεντροδεξιά η συνεργασία ή κεντροαριστερή. Γιατί ούτε η ΝΔ θέλει να είναι ο Γκένσερ της συνεργασίας, ούτε το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα μικρό κόμμα», εξήγησε.

Επιπλέον, η κ. Παπαρήγα επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει και σε κυβερνήσεις συνεργασίας το πάνω χέρι, ενώ σχετικά με τη δήλωση υποστήριξης του Κ. Μητσοτάκη προς τον Γ. Παπανδρέου είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν πετάει μπαρούφες, είναι έμπειρος αστός πολιτικός και θέλουν να μην αφυπνιστεί ο λαός».

Ζήτησε, τέλος, από το λαό να μην απέχει από τις εκλογές, ενώ για το δεύτερο γύρο είπε ότι επιμένει στη γραμμή να μην ψηφιστεί κανένας υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή