Δεν παραχωρείται το ΟΑΚΑ για αποκλειστική χρήση στον Παναθηναϊκό

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 15:19

A- A A+

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου για το έργο της κυβέρνησης τον τελευταίο ένα χρόνο στον αθλητισμό παραχώρησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, από την οποία βγήκε είδηση πως το ΟΑΚΑ δεν υπάρχει περίπτωση να παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό για αποκλειστική χρήση, παρά τη φημολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με διάφορα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, από την «πράσινη» ΠΑΕ εξεταζόταν το ενδεχόμενο να ζητηθεί να αγορασθεί το Ολυμπιακό Στάδιο και να μετατραπεί σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, εφόσον δεν προχωρούσε η λύση της διπλής ανάπλασης σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, όμως, ο κ. Νικητιάδης απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να μετατραπεί αποκλειστικά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο μίας ομάδας. Είναι για πολλαπλές χρήσεις. Πάντως, δεν έχει υποβληθεί καμία τέτοια επίσημη πρόταση από τον Παναθηναϊκό προς την Πολιτεία», επισήμανε.

Γ. Νικητιάδης: Το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο

Γ. Νικητιάδης: Το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην πολύκροτη απεργία του ΠΣΑΚ, ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως υπάρχει βούληση για να λυθεί το ζήτημα. «Θα έχω αύριο νέα συνάντηση με τους μπασκετμπολίστες και την Ομοσπονδία. Η πρώτη συζήτηση που είχαμε έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Η Πολιτεία έχει τη βούληση να υπάρξει λύση στο πρόβλημα αυτό. Συζητάμε το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και το συνταξιοδοτικό, που έχει τεθεί εδώ και πολλά χρόνια».

Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα των επιχορηγήσεων των Ομοσπονδιών, ο κ. Μπιτσαξής ανέφερε πως έχει καταβληθεί έως τώρα το 73% στις Ομοσπονδίες της Α΄ κατηγορίας, το 72% σε αυτές της Β΄, το 98% στην Γ΄ και το 99% στην Δ΄.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού ρωτήθηκε και για το θέμα της απαγόρευσης της μετακίνησης οργανωμένων οπαδών, απαντώντας: «Ενεργούμε κατά περίπτωση και με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις