Γ. Πεταλωτής: Δεν διαπραγματευόμαστε την «κόκκινη γραμμή» για μισθούς-συντάξεις

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 17:07
A- A A+

«Η "κόκκινη γραμμή" για μισθούς και συντάξεις δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας ότι «τηρώντας απαρέγκλιτα τους στόχους μας, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάμε για νέα μέτρα».

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «όσο πηγαίνουν καλά τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς τίποτα» και ότι αυτήν την καλή πορεία την εγγυάται η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009, σημείωσε πως αποτελεί άλλη μια αντανάκλαση της «εγκληματικής» πολιτικής της διακυβέρνησης της ΝΔ, τόνισε, ωστόσο, ότι «δεν κινδυνεύουμε να πάθουμε τίποτα παραπάνω» και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Επανέλαβε ακόμη ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα, «γιατί έχουμε συνυπολογίσει ότι αν υπάρχει κάποια διαφορετική κατάσταση στα στοιχεία, θα μπορούμε να τα αναπληρώσουμε».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν μιλά για νέα μέτρα, αλλά για δρομολογημένα για το 2011 μέτρα, από τα οποία πολλά προσπαθεί να αποφύγει, εξετάζοντας εναλλακτικά σενάρια.

Σχετικά με το εάν υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των «επαχθών» όρων του μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, να δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας, να δείξει ότι δεν αλλάζει και ότι είναι σοβαρή και υπεύθυνη.

Αυτά, όπως είπε, πρέπει να είναι δεδομένα «για να μπορούμε να μιλάμε για οτιδήποτε ευνοϊκό και να μπορούμε ζητήσουμε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση».

«Όταν πηγαίνουμε καλά, θα μπορούμε να μιλάμε για αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων, για μια πιο ισχυρή θέση της χώρας μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, τέλος, εάν η κυβέρνηση έχει συζητήσει με την τρόικα γιατο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι «τις αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς, ως κυρίαρχη κυβέρνηση και το έχουμε αποδείξει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή