Γ. Πεταλωτής: Δεν υπάρχει ψήφος δυσαρέσκειας

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 17:08

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι αυτοδιοικητικές, απλώς η καμπή που βρισκόμαστε είναι τόσο κρίσιμη, που έχει να κάνει με άμεση αντανάκλαση και με τα κεντρικά πράγματα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

A- A A+

«Στην περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχει ψήφος δυσαρέσκειας, αντίθετα υπάρχει ψήφος πολιτικής σταθερότητας, ψήφος με το βλέμμα στο μέλλον», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας την απάντηση της κυβέρνησης στον «αντιμνημονιακό» τόνο που έδωσε η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι αυτοδιοικητικές, απλώς η καμπή που βρισκόμαστε είναι τόσο κρίσιμη, που έχει να κάνει με άμεση αντανάκλαση και με τα κεντρικά πράγματα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «το διακύβευμα είναι να μη χαθούν οι θυσίες στο όνομα μιας θολής αντιμνημονιακής ψήφου διαμαρτυρίας».

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «δεν υπήρχε κανένας εκβιασμός» και ότι ανέδειξε την ευθύνη που έχουμε όλοι μας εν όψει των εκλογών.

Υποστήριξε παράλληλα, ότι «είναι η πιο ειλικρινής προσπάθεια που έγινε ποτέ από Πρωθυπουργό να εξηγήσει τι συμβαίνει και τι θα συμβεί αν κάτι δεν πάει καλά».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «επειδή παραμένει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το κάθε τι που μπορεί να διασαλεύσει τη σταθερότητα της πορείας προς την έξοδο, μπορεί να αποβεί και μοιραίο για τη χώρα μας».

«Η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στη φάση, όμως, που είμαστε χρειαζόμαστε τη συμμετοχή του λαού, να δώσουμε και προς τα έξω αλλά και εσωτερικά την εικόνα ότι ο λαός συμμετέχει και οι εκλογές είναι ένα δίλημμα», εξήγησε.

Ξεκαθάρισε πάντως πως «είναι σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάμε σε πρόωρες εκλογές, αλλά να συνεχίσει μια πορεία που είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι ήταν χρέος του πρωθυπουργού να τονίσει στους πολίτες ότι αυτή η πορεία δεν πρέπει να σταματήσει για κανέναν λόγο, «πόσο μάλλον όταν η αντιπολίτευση δίνει τόνο αντιμνημονιακό χωρίς να συναισθάνεται τις ευθύνες που αυτό συνεπάγεται».

Ερωτηθείς για το ποια στοιχεία θα συναθροίσει η κυβέρνηση για το αν θα πάει σε εθνικές εκλογές, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα συνολικό πλέγμα στοιχείων και παραμέτρων που δημιουργούν την έννοια και την εικόνα της σταθερότητας ή της αποσταθεροποίησης, δημιουργούν την εικόνα ότι συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια ή ότι αυτή βρίσκει εμπόδια, που σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε».

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση ζητά από το λαό να ψηφίσει με γνώμονα την σταθερότητα και την πορεία προς την αλλαγή της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία εικόνα προς τα έξω ότι τρέμει. Το αντίθετο, η εικόνα με το προσωπικό βάρος αυτού του πρωθυπουργού προς τα έξω όλη αυτή τη χρονιά, μας βοήθησε στην ανάταξη της αξιοπιστίας της χώρας, της εμπιστοσύνης από τους εταίρους», συμπλήρωσε

Ο εκπρόσωπος έσπευσε να επισημάνει ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν τρέμει «για κανέναν Δημαρά ή άλλον υποψήφιο» και πως τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικότερα και γενικότερα από την επιλογή ενός δημάρχου η περιφερειάρχη.

«Το τι λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι δικό του θέμα, εμάς μας ενδιαφέρει ο Έλληνας πολίτης και μόνο γι’ σε αυτόν αναφερόμαστε», δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή