Εξεταστική για ομόλογα: Καταθέτει την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος ΤΕΑΥΦΕ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 17:35
A- A A+

Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων κλήθηκε και θα καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη ο κατηγορούμενος και πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτης Δεμέστιχας.

¶λλοι δύο πρώην πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων, ο Κ. Σημαιοφορίδης του ΤΕΑΔΥ και ο Κ. Χρηστίδης του ΤΕΑΠΟΚΑ, που επίσης κλήθηκαν να καταθέσουν, καθώς τα ονόματα τους ενεπλάκησαν στην υπόθεση του επίμαχου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, το αρνήθηκαν, επικαλούμενοι την ιδιότητα του κατηγορουμένου, ενώ αναζητείται ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΕΥΠ Δ. Μυρογιάννης.

Η Εξεταστική Επιτροπή έκρινε αναγκαίο να κληθούν να καταθέσουν οι τέσσερις πρώην πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων, μετά τα όσα υποστήριξαν χθες οι δύο πρώην συνέταιροι της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης για «μαύρες πληρωμές» προκειμένου να προωθήσουν το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Δεμέστιχας, που είχε αρνηθεί την προηγούμενη φορά να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου, αυτή τη φορά ανταποκρίθηκε θετικά, δηλώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα «έρθει για να αποδείξει ένα προς ένα όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην Εξεταστική Επιτροπή ο κ. Πρινιωτάκης ισχυρίστηκε ότι ο πρώην συνέταιρος και συγκατηγορούμενος του Γ. Αποστολίδης, του είχε αναφέρει ότι οι πραγματικές «μαύρες πληρωμές» έγιναν μέσω του τότε προέδρου του ΤΕΑΥΦΕ, τόσο προς το υπουργείο Απασχόλησης για να διασφαλιστεί η προθυμία των Ταμείων όσο και προς το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολυνθεί η έκδοση του δομημένου ομολόγου που συναντούσε προσχώματα.

Ωστόσο, ο κ. Αποστολίδης διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Πρινιωτάκη και υποστήριξε ότι ο πρώην συνέταιρός του είχε διακινήσει σε διάφορους παραλήπτες και συγκεκριμένα στους τέσσερις διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ, ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΣΕΥΠ το ποσό των 6 εκατ. ευρώ που είχε κλειδωμένο σε χρηματοκιβώτιο.

Σήμερα,στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας ο οποίος δήλωσε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη ή αρμοδιότητα ή ευθύνη στην έκδοση των δομημένων ομολόγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή