Νέα καταστροφή εξ ουρανού

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2001 18:29
UPD:19:17

A- A A+

Αεροπλάνο τύπου Airbus A300 της American Airlines με 246 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή της Νέας Υόρκης στις 16:17 ώρα Ελλάδος.

Πριν τη συντριβή το αεροπλάνο έχασε τον ένα κινητήρα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με προορισμό τη Δομινικανή Δημοκρατία και συνετρίβη στο Κουίνς, στη λεωφόρο Νιούπορτ.

Ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο της συντριβής, ενώ τουλάχιστον δώδεκα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο δεν είχε αναφερθεί πρόβλημα στο αεροσκάφος ή στον εναέριο χώρο της πόλης.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διέταξε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρώτου επιπέδου, η οποία με βάση τα αμερικανικά δεδομένα απαιτεί όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύσουν στην περιοχή του δυστυχήματος. Ηδη βρίσκονται στην περιοχή 44 πυροσβεστικές αντλίες και πάνω από 200 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον Τζουλιάνι υπάρχουν δύο σημεία με συντρίμμια, εκεί όπου το αεροπλάνο προσέκρουσε στο έδαφος και ένα δεύτερο όπου ο ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους έπεσε.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικού πλήγματος. Το επιβεβαίωσε στο Reuters εκπρόσωπος του FBI.

Ωστόσο, μετά τη συντριβή οι αρχές διέταξαν να κλείσουν και τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, το Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το Λακουάρντια και το Νιουαρκ. Επίσης έκλεισαν όλες οι γέφυρες και οι υπόγειες σήραγγες από και προς την πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι όλες οι προσβάσεις προς τον ΟΗΕ έκλεισαν αμέσως μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς. Τα μέτρα ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους. Οπως είναι γνωστό δεκάδες ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή