Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 08:54
UPD:12:02
A- A A+

* Στην Κοπεγχάγη από σήμερα 27 έως τις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η Διεθνής Μουσική Εκθεση WOMEX (WORLD MUSIC EXPO). Στην έκθεση θα συμμετάσχει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με περίπτερο. Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση επιμελείται το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη διεύθυνση μουσικής του υπουργείου. Σκοπός του ΥΠΠΟΤ είναι να συμβάλει στην προώθηση της εγχώριας μουσικής σκηνής μας στο εξωτερικό. Στην έκθεση Womex η οποία είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, προωθούνται τόσο οι δισκογραφικές δουλειές όσο και οι εμφανίσεις καλλιτεχνών στις αγορές του εξωτερικού.

* Αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Η Σύνοδος θα ξεκινήσει αύριο στη 1 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 5 μ.μ. με γεύμα εργασίας.

* Aναχωρεί σήμερα για το Παρίσι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ντομινίκι Μπουσερό. Τον κ. Ρέππα συνοδεύουν οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) και της ALSTOM Transport.

* Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στην πόλη της Κέρκυρας. Στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί τον ΟΑΕΔ, στις 12 μ.μ. το ΙΚΑ, στις 12:30 μ.μ. το Νοσοκομείο Κέρκυρας και στη 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

* Δεύτερη ημέρα περιοδείας η σημερινή στην Πελοπόννησο του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος το πρωΐ θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Σπάρτης, το απόγευμα θα φτάσει στο Αργος και το βράδυ θα μιλήσει στην Κόρινθο στα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου που στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά Γιώργου Τσόγκα.

* Κατατίθεται σήμερα στην Βουλή η τροπολογία για την καταβολή έκτακτης εισφοράς ύψους 400 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

* Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου "Ενίσχυση και Ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης", στο διαδικτυακό τόπο: http://www.opengov.gr/yppol . Η διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 4 Νοεμβρίου 2010.

* Υπό τάση τίθενται από σήμερα οι πάγιες εγκαταστάσεις της σιδηροδρομικής γραμμής από το σταθμό των Ανω Λιοσίων έως το σταθμό του Κιάτου, στο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης του Προαστιακού.

Οπως ανακοινώθηκε από τον Εθνικό Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Γραμμής, Ε.ΔΙ.Σ.Υ. η τάση λειτουργίας του ηλεκτροδοτούμενου σιδηροδρομικού δικτύου είναι 25.000 V - 50 Hz και για το λόγο αυτό κάθε προσέγγιση στην Ηλεκτροκινούμενη γραμμή και στις πάγιες εγκαταστάσεις αυτής καθώς και η αφαίρεση εξαρτημάτων από του πυλώνες στήριξης της εναέριας γραμμής είναι "άκρως επικίνδυνη για την ζωή" .

Σε ανακοίνωσή του ο Ε.ΔΙ.Σ.Υ. μεταξύ άλλων σημειώνει ότι απαγορεύεται:

- Να αγγίζετε τους στύλους ή τις κατασκευές, που στηρίζουν τους εναέριους αγωγούς.

- Να αγγίζετε τις σιδηροτροχιές, τους ιστούς φωτοσημάτων ή τις άλλες μεταλλικές κατασκευές.

- Να ρίπτετε σύρματα, ράβδους ή άλλα αντικείμενα, νερό και άλλα υγρά επί της Γραμμής Επαφής.

- Να διέρχεστε από τις ισόπεδες διαβάσεις με οχήματα ή φορτία επί οχημάτων, ύψους μεγαλύτερου των 4,5 μέτρων.

- Να αφαιρείτε εξαρτήματα ή αγωγούς από τις πάγιες εγκαταστάσεις.

- Να παίζουν παιδιά στην περιοχή των εγκαταστάσεων ηλεκτροκίνησης.

- Να πλησιάζετε τους Υποσταθμούς, σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων.

Παράλληλα ο Ε.ΔΙ.Σ.Υ. παρακαλεί τους κατοίκους των περιοχών, που γειτνιάζουν με τους σταθμούς Μεταμόρφωσης και ¶νω Λιοσίων να γνωστοποιούν άμεσα κάθε ανωμαλία ή βλάβη εξοπλισμού ηλεκτροκίνησης, που παρατηρούν, στα αστυνομικά τμήματα, σε άλλες αρχές.

* Για χρήση στο κοινό δίνεται σήμερα ο σταθμός ΚΑΤ των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθήνας Πειραιά, μόνο στο ρεύμα καθόδου. Ετσι, οι διερχόμενοι συρμοί από το σταθμό ΚΑΤ αποβιβάζουν - επιβιβάζουν στην αποβάθρα προς Πειραιά (κάθοδος).

* Απεργούν και οι σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση του Οργανισμού.

* Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους οι 99 εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας και οι 212 εκπαιδευτικοί γερμανικής, στο πλαίσιο προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr

* Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους οι 645 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου Πληροφορικής προκειμένου να υποστηρίξου τα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011 και για τα μαθήματα Τ.Π.Ε. και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr

* Κλειστό είναι για το κοινό σήμερα - τελευταία Τετάρτη του Οκτωβρίου - το Προξενικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα για εσωτερικούς διοικητικούς λόγους. Κλειστά θα είναι τα τμήματα έκδοσης μη-μεταναστευτικής βίζας (δηλαδή τουριστικής, φοιτητικής κ.λπ.), μεταναστευτικής βίζας, συντάξεων, παροχής υπηρεσιών για αμερικανούς πολίτες και αμερικανικών διαβατηρίων και ιθαγένειας. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αυτή την ημέρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: από 8:30 πμ - 5 μμ στο τηλέφωνο 210-7212951. Μετά τις 5 μ.μ. στα τηλέφωνα 210-7202490-1.

* Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 5η Νοεμβρίου 2010.

* Κλειστό από σήμερα έως και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου το επαρχιακό οδικό τμήμα Κνωσός-Σπήλια-Πατσίδες στο Ηράκλειο της Κρήτης, λόγω ασφαλτικών εργασιών. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μόνο από τον νέο δρόμο Ηράκλειο-Σκαλάνι-Πατσίδες.

* Στις 8 π.μ. τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι μόνιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

* Στις 9:30 π.μ. στη Λεμεσό της Κύπρου, ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Limassol Economic Forum.

* Στις 10 π.μ. συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

* Στις 10 π.μ. συμάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΤΡΑΜ Α.Ε. Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεω, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη και με τους εργαζομένους. Στις 7 μ.μ. ο κ. Μίχας θα παρευρεθεί σε ανοικτή συζήτηση με τους δημότες του Α' Διαμερίσματος Πειραιά για το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πειραιά (αίθουσα Ναυτοπροσκόπων, δίπλα στη λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι).

* Στις 10 π.μ. στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία. Στις 11 π.μ. παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας παρουσία μελών της κυβέρνησης και των λοιπών αρχών. Στις 12:30 στέψη των προτομών και ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη με μέλη του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Ν. Χανίων. Στις 11 π.μ. επίσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στο Ινστιτούτο Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών Χανίων. Στη 1 μ.μ. επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο και συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων & γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης. Στις 2 μ.μ. επίσκεψη στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Χανίων. Στις 7 μ.μ. προεκλογιή ομιλία του στη Σούδα (καφετέρια Κολαιακουδάκη).

* Στις 10 π.μ. στο 37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μυρτιάς 12 στις Μεσαμπελιές), η παράδοση δύο νεών αιθουσών διδασκαλίας από τη νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για να ενισχύσει τις υποδομές του σχολείου.

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία της Οικολογικής Κίνησης (Φιλίππου 51, Θεσσαλονίκη) συνέντευξη Τύπου σχετικά με το αίτημα των αυτοδιοικητικών παρατάξεων "Οικολογία Αλληλεγγύη" της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" του Δήμου Θεσσαλονίκης προς την οργανωτική επιτροπή της έκθεσης DEFENSYS να τους παραχωρηθεί stand στον χώρο όπου θα λειτουργήσει η έκθεση, από τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων, Μιχάλη Τρεμόπουλου και Χρήστου Μάτη.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού στο Παγκράτι, στα καταστήματα της Φιλολάου (σημείο εκκίνησης: Προφήτης Ηλίας). Στις 5:30 μ.μ. θα συμμετέχει σε πάνελ συζήτησης με άλλους υποψηφίους δημάρχους, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κίνηση Συλλόγων και Ενεργών Πολιτών για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Ξενοδοχείο Dorian Inn, Πειραιώς 17). Στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου, στους Αμπελόκηπους. Θα χαιρετήσει η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

* Στις 11 π.μ. στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη (Ν. Φάληρο) επιμνημόσυνη δέηση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Νομαρχίας Πειραιά για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του ΤΕΙ Πειραιά, της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.) Πειραιά, των Α.Μ.Ε.Α, Προσκόπων και Οδηγών. Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

* Στις 11 π.μ. στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη, η τελετή ορκωμοσίας και επίδοση ξιφών 109 νέων αξιωματικών Υγειονομικού, Οικονομικού και Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων Σώματος. Από τη Σxoλή αποφοιτούν 63 άνδρες, 43 γυναίκες καθώς και τρεις αλλοδαποί αξιωματικοί από Αρμενία, Ιορδανία και Ναμίμπια. H κατανομή των Ελλήνων αξιωματικών, είναι 59 στο Στρατό Ξηράς, 14 στο Πολεμικό Ναυτικό και 24 στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ εννέα ανήκουν στο κοινό Σώμα του Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ισόγειο του κτιρίου του υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1), χαιρετισμός του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στην εκδήλωση της υπηρεσίας του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου, που διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 70 ετών από τη θλιβερή επέτειο κήρυξης του πολέμου εναντίον της χώρας μας από τις δυνάμεις του Αξονα. Στη συνέχεια, θα εγκαινιασθεί στο ίδιο χώρο φωτογραφική έκθεση, καθώς και έκθεση ντοκουμέντων, ενθυμημάτων και λοιπών ιστορικών αντικειμένων σχετικών με την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11 π.μ. έως 1 μ.μ.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) παρουσίαση απο τον συγγραφέα Γεώργιο Σ. Αρσένη του βιβλίου του με τίτλο: «Μαραθώνιος βανδαλισμός».

* Στις 12 το μεσημέρι στη Νομαρχία Πρέβεζας, συνέντευξη Τύπου του νομάρχη, Βασίλη Ιωάννου.

* Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Πλατεία Μοριχόβου 1), συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφεριάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τους υποψήφιους περιφεριακούς συμβούλους.

* Στη 1 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn.

* Στη 1 μ.μ. στην Αίγλη του Ζαππείου (αίθουσα Ολύμπια) η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου που αφορά στην ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας από το νερό, από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Ερευνητικού-Αναπτυξιακού Εργου "Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά" με τον διακριτικό τίτλο: City Battery Electric Car (CiBEC), Ευάγγελο Χριστοφόρου, αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ και το νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό. Το ΕΜΠ και η Νομαρχία Αθηνών θα παρουσιάσουν μία καινοτόμο μέθοδο ταχείας παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενεργείας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εορταστική εκδήλωση των εργαζομένων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ομιλήτρια θα είναι η σχολική σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Σουσαμίδου. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

* Στις 4 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς. Ειδικότερα:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας

* Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

* Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

* Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

* Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

* Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

* Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

* Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Savoy" (Ηρώων Πολυτεχνείου 93, Πειραιάς) τιμητική εκδήλωση της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά και ιστορικό πρόεδρό της, Βασίλη Μιχαλολιάκο, για την πολυετή προσφορά και τους αγώνες του.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Μεταξουργείο, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης θα εγκαινιάσει τη Λέσχη Φιλίας Μεταξουργείου (Μεγάλου Αλεξάνδρου & Γιατράκου).

* Στις 7 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2010, καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας. Στις 7:15 μ.μ. οι δύο άνδρες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

* Στι 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου στο Τσοτύλι, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή. Στις 8 μ.μ. ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νεάπολης.

* Στις 7 μ.μ. στα Ανω Καρδάμυλα στη Χίο λαμπαδοδρομία διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Καρδαμύλων σύμφωνα με το παλιό έθιμο των Καρδαμύλων.

* Στις 8 μ.μ. στο Θέατρο ΔΑΪΣ (Μεσογείων 51, Μαρούσι) φθινοπωρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Στη μουσική βραδιά συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, η ορχήστρα λαϊκών οργάνων, η ορχήστρα μαθητών κιθαριστών, το τμήμα μονωδίας, το τμήμα σύγχρονου τραγουδιού. Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν, περιλαμβάνονται γνωστά έργα επτά μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, και συγκεκριμένα των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Ξαρχάκου, Κουγιουμτζή, Βαμβακάρη.

Το κοινό για τη μετακίνησή του από και προς τον χώρο της εκδήλωσης μπορεί να χρησιμοποιήσει δωρεάν τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από τον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. Ωρες αναχώρησης: 19:20-19:50 και ώρες επιστροφής: 22:00-22:20. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Στις 9 μ.μ. στον μουσικό χώρο «Στάβλος» (Ηρακλειδών 10, Θησείο, στάση ΗΣΑΠ) συνάντηση με τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων διοργανώνει η ο συνδυασμός «Ανοιχτή Πόλη». Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν οι μουσικές των: Ηλία Λιούγκου, Ηλία Βαμβακούση, Γεωργίας Βεληβασάκη, Στάθη Δρογώση, Lolek, Δέσποινας Στεφανίδου και Νίκου Χαλβατζή.

* Στις 9 μ.μ. στο Free Club (Κάστορος και Φωκίωνος, Λιμάνι Πειραιά) πάρτι αφιερωμένο στη νεολαία και τη γυναίκα διοργανώνει στο πλαίσιο των προεκλογικών του εκδηλώσεων ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιάννης Μαρωνίτης.

* Στις 9 μ.μ. στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η «Ηλέκτρα-Σκηνική Σύνθεση από τον μύθο των Ατρειδών», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Πρόκειται για μια παράσταση που ξεκίνησε τον Απρίλιο με τη μορφή του work in progress. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει την εξέλιξή της για δύο εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια, το έργο θα παίζεται καθ'όλη τη διάρκεια της σαιζόν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, η οποία μεταφέρεται στη σκηνή της ΕΜΣ.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

* Σήμερα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, λόγω ίωσης.

* Θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, σήμερα και αύριο 29 Οκτωβρίου, θα συζητήσουν αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με το Λουξεμβούργιο ομόλογο του Jean Asselborn, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Επίσης στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας.

* Στις 10:30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

* Στις 10:45 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

* Στις 11 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά, επίσημη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη (πεζόδρομος Δραγάτση). Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 11.45 όπου θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μπροστά από το κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής. Θα παρελάσουν η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, Ανάπηροι Πολέμου, Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης, Εθελόντριες Νοσηλευτικής, Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας και Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών - Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Πειραιά, Λάβαρα Πολιτιστικών Συλλόγων, το ΠΕΚ ΑμεΑ, το Σωματείο η Αργώ, Σώματα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγών, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, μουσική του Λιμενικού Σώματος και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

* Στις 11 π.μ στη Θεσσαλονίκη η έναρξη της παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

* Στις 3 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. για το ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας

* Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

* Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

* Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

* Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

* Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

* Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

* Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

* Στις 5:30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" εγκαινιάζεται η 1η Διεθνής Εκθεση Αμυνας και Ασφάλειας "Defensys" 2010 , στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η κλαδική έκθεση άμυνας και ασφάλειας διοργανώνεται από τη ΔΕΘ ΑΕ, την Helexpo AE και το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ), υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του υπουργείου Εθνικής ¶μυνας και σε συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς της βιομηχανίας ¶μυνας ΣΕΚΠΥ και ΕΕΛΕΑ. Θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή