Ξεπέρασαν τους 150 οι νεκροί από το τσουνάμι στην Ινδονησία

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 09:43
UPD:11:20

A- A A+

Ξεπέρασαν τους 150 οι νεκροί από το καταστροφικό τσουνάμι στην Ινδονησία, μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σουμάτρα.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών, οι νεκροί ανέρχονται σε 154 και οι αγνοούμενοι σε 400.

«Τουλάχιστον 154 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τετρακόσιοι φέρονται ως αγνοούμενοι», δήλωσε ο επικεφαλής των συνεργείων διάσωσης στην επαρχία της δυτικής Σουμάτρας.

«Έχασαν τα σπίτια τους και έχουν ανάγκη μεγάλης βοήθειας. Έχουν σκηνές, αλλά δεν επαρκούν», πρόσθεσε.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία εξαιτίας της απομόνωσης των νησιών στο αρχιπέλαγος, όπου έχει διακοπεί η επικοινωνία, της κακοκαιρίας και των μετασεισμών.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο θα μεταβεί αργότερα στο Μπαντάνγκ, το κοντινότερο λιμάνι στη Σουμάτρα.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, τα νερά έφθασαν έως και 600 μέτρα από την ακτογραμμή στο νησί Νότιο Παγκάι, που επλήγη περισσότερο, ενώ περίπου δέκα χωριά ισοπεδώθηκαν από το τσουνάμι ύψους τριών μέτρων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών, τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι στην Ιάβα της Ινδονησίας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αναμένεται νέα ηφαιστειακή δραστηριότητα. Περίπου 10.000 εγκατέλειψαν χθες τα σπίτια τους, καθώς στάχτη εκτοξευόταν από το Μεράπι, ωστόσο άλλοι αρνήθηκαν να φύγουν. Οι διασώστες εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή