Γ. Πεταλωτής: Η κυβέρνηση διαφυλάσσει τη σταθερότητα

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 17:17
UPD:17:32

«Αυτό που κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση, είναι να διαφυλάσσουμε αυτή τη σταθερότητα μέσα από μεγάλους κόπους και θυσίες», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.

A- A A+

«Είναι αυτονόητο και ευνόητο ότι όταν δεν υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, θα υπάρχει και άνοδος στα spreads», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την ανοδική κίνηση των spread μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

«Αυτό που κάνουμε εμείς ως κυβέρνηση, είναι να διαφυλάσσουμε αυτή τη σταθερότητα μέσα από μεγάλους κόπους και θυσίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε την αντιπολίτευση να δείξει υπευθυνότητα και να σταθεί άξια των περιστάσεων «ώστε να μην υπάρξει αστάθεια στη χώρα». «Δυστυχώς κάποιοι νοσταλγούν το παρελθόν και δεν θέλουν να αλλάξει κάτι στον τόπο», τόνισε.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «είναι αυτοί που αποθέωσαν την αναξιοκρατία, τη σπατάλη, την κακοδιαχείριση και γιγάντωσαν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, που φωνάζουν ανεύθυνα δήθεν κατά του Μνημονίου και υπόσχονται μαγικές φόρμουλες για το μηδενισμό του ελλείμματος σε έναν χρόνο».

Διερωτήθηκε μάλιστα εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει το «θάρρος» να πει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές με προμετωπίδα κατά του Μνημονίου και να αναλύσει τις «μαγικές» λύσεις για μηδενισμό του ελλείμματος σε έναν χρόνο.

«Εμείς βάλαμε σε μια βάση το τι σημαίνουν οι εκλογές αυτές για μας, πόσο μεγάλη σπουδαιότητα έχουν και ως αυτοδιοικητικό γεγονός και για την πορεία της χώρας μας, ειδικά σε αυτή την περίσταση και φυσικά δεν έχουμε καμία επίσημη εκδήλωση, ούτε από την τρόικα, ούτε από το ΔΝΤ, για να μπορούμε να το σχολιάσουμε».

Αυτό διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν μεταβιβάσει στην ελληνική κυβέρνηση τις «ενστάσεις» και «επιφυλάξεις» που φέρονται, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις από το εξωτερικό, να έχουν εκφράσει σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Για το εάν ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αύριο τους ηγέτες της ΕΕ για την πρόθεσή του να πάει σε εκλογές αν χάσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι πρόθεση του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει το πολύ μεγάλο έργο που κάνει και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η βάση στην οποία συζητάμε, άρα δεν υπάρχει κάτι προς ενημέρωση».

Κληθείς να σχολιάσει «επιφυλάξεις» στελεχών του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με τις επιδράσεις που μπορεί να έχει η «εκλογολογία», τόνισε ότι με τις πράξεις της η κυβέρνηση διαφυλάσσει τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού και επισήμανε ότι «το να είμαστε ειλικρινείς με το τι συμβαίνει και να βάζουμε σε βέβαια βάση τα διακυβεύματα αυτών των εκλογών δεν βρίσκει κανέναν αντίθετο, ίσα- ίσα είναι πράξη ειλικρίνειας και ευθύνης».

Για το εάν, τέλος, ενδεχόμενη νίκη του Γ. Δημαρά στην Αττική θα αποτελέσει ήττα για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε: «Είναι σαφές ότι νίκη για εμάς θα είναι όταν υπερισχύσουν αυτές οι συγκεκριμένες επιλογές που έχουμε κάνει και φυσικά η συζήτηση δεν εξαντλείται σε ένα ή σε δύο πρόσωπα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή