Κύπελλο: Ανετη πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 19:01
UPD:21:02
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός βγήκε από τον λήθαργο των τελευταίων ημερών, περνώντας από την αδύναμη Κοζάνη με 5-0 και θα υπερασπιστεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος την κούπα που κατέκτησε πέρυσι.

Το ταξίδι στην Κοζάνη για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα σίγουρα δεν είχε ζητούμενο μόνο την πρόκριση η οποία ήταν έτσι και αλλιώς αυτονόητη. Αλίμονο αν ο Παναθηναϊκός έμπαινε στην διαδικασία να προβληματιστεί για την κόντρα με μια ομάδα ΓΆ Εθνικής στην 4η φάση του Κυπέλλου.

Έτσι, λοιπόν, και ενόψει ο Ολυμπιακού, ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετές ρεζέρβες ενώ είχε την ευκαιρία να επιστρέψει και ο Σίντνεϊ Γκοβού μετά από ένα μήνα αποχής και να μπει σε… ρυθμούς ντέρμπι.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Σεϊταρίδης και στο κέντρο της άμυνας ο Βύντρα με τον Σαριέγκι. Μαρίνος, Πλεσί και Δημούτσος στον άξονα τον χαφ, δεξιά ο Γκοβού, στην κορυφή ο Σισέ και ο Γκαρσία σε έναν ελεύθερο ρόλο.

Έχοντας αντίπαλο και τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της βροχής, ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολα το λάθος, δεν είχε καλή τελική πάσα και γενικά παρουσίασε μια προβληματική εικόνα. Πάλι καλά που είχε και τον Σισέ, ο οποίος ήταν από τους λίγους που έδειχνε να παίρνει στα σοβαρά την αναμέτρηση.

Το «βαρύ πυροβολικό» των νταμπλούχων πήρε πάνω του την υπόθεση πρόκριση και «καθάρισε» από το πρώτο μέρος το παιχνίδι. Γκολ με… κεραυνό στο 7Ά, από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το 2-0 του Γκοβού στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το… μαξιλαράκι του 2-0 έδωσε την ευκαιρία στον Νιόπλια να ξεκουράσει τον Σισέ και τον Γκαρσία, να προφυλάξει τον Γκοβού ενόψει Ολυμπιακού. Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και Μαυρίας ήταν τα νέα πρόσωπα του Παναθηναϊκού στην επανάληψη, με τους νταμπλούχους να σοβαρεύονται, να βελτιώνουν την εικόνα τους και να φτάνουν στο τελικό 5-0 χάρη σε δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου και την γκολάρα του Σαριέγκι που… ντύθηκε Σισέ και τελείωσε απίστευτα το τετ-α-τετ που του έβγαλε ο Λάζαρος. Πολύ καλά στοιχεία από τον Πλεσί στην μεσαία γραμμή. Ήρεμος, άνοιγε το παιχνίδι, έκοβε.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις