Ευρωλίγκα: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 73-61

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 23:40
A- A A+

Ήττα σοκ υπέστη ο Ολυμπιακός από τη γερμανική Μπάμπεργκ (73-61) στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα σε μια κάκιστη αγωνιστικά βραδιά. Οι Πειραιώτες χαράμισαν έτσι την νίκη επί της Ρεάλ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι απέναντι στη Μπάμπεργκ, όπως και με τον ¶ρη. Χαλαρά, χωρίς διάθεση να πιέσει συνεχώς στην άμυνα και να κυνηγήσει για να «καθαρίσει» νωρίς το παιχνίδι. Οι Γερμανοί έμειναν μέσα στο παιχνίδι και χτύπησαν στο κατάλληλο σημείο, όταν πια οι Πειραιώτες σταμάτησαν να τρέχουν στον αιφνιδιασμό και να παίζουν σκληρά στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός υπέστη ένα μη αναμενόμενο στραβοπάτημα στο πρώτο του εκτός έδρας ματς της φετινής Ευρωλίγκα και πρέπει να συνέλθει άμεσα για να μη χάσει και άλλο πολύτιμο έδαφος.

Ο προσανατολισμός του Ολυμπιακούς τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν σαφής. Ο Σπανούλης και ο Τεόντοσιτς είχαν τη μπάλα για αρκετή ώρα στα χέρια τους και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τον Νεστέροβιτς κοντά στο καλάθι. Ο Σλεοβένος σέντερ τα κατάφερε αρκετά καλά και μάλιστα σε αυτό το διάστημα ο «Kill-Bill» βρήκε αρκετές φορές ελεύθερο χώρο για να εκτελέσει.

Ο Ολυμπιακός έτσι προηγήθηκε με 7-12 στο 6Ά και έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να ανέβει η διαφορά πολύ ψηλότερα, αφού η Μπάμπεργκ απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ του Αντόν Γκαβέλ. Οι Γερμανοί αντιλήφθηκαν ωστόσο το παιχνίδι των Πειραιωτών και έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι και πίεσαν στην περιφέρεια με συνέπεια να αποσυντονιστούν οι «ερυθρόλευκοι» και να δώσουν το δικαίωμα στη Μπάμπεργκ να εκδηλώσει αρκετούς αιφνιδιασμούς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 12Ά με 20-19 χάρη στο ξέσπασμα του Μπράιν Ρόμπερτς και έκτοτε έδειξαν ικανοί να προβληματίσουν τον Ολυμπιακό. Έτρεξαν σερί 10-0 στα μέσα της δεύτερης περιόδου με συνέπεια να βρεθεί η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο -6 (30-24, 16Ά).

Η περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού και τα πολλά λάθη (10 στο πρώτο ημίχρονο, τη στιγμή που απέναντι στη Ρεάλ είχε τον ίδιο αριθμό σε όλο το ματς) επέτρεψαν στη Μπάμπεργκ να επιβάλλει το ρυθμό της και να κρατήσει τα ηνία του αγώνα μέχρι την ανάπαυλα.

Τα όσα είπε ο «Ντούντα» στη 15λεπτη διακοπή φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς με το το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έτρεξαν σερί 10-0 με την τριάδα των Παπαλουκά, Τεόντοσιτς, Σπανούλη στην περιφέρεια να ηγείται της αντεπίθεσης. Ο Ολυμπιακός έφθασε το σκορ στο 34-38, μόλις 2Ά30ΆΆ μετά την έναρξης του τρίτου δεκαλέπτου και διόρθωσε σε μεγάλο βαθμό την άσχημη εικόνα που έδειξε στο πρώτο μέρος.

Με συνεχόμενες διεισδύσεις των περιφερειακών του ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ, αλλά δεν κατάφερε να έχει σταθερά καλή απόδοση στην άμυνα και ιδιαιτέρως απέναντι στον Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο Αμερικάνος γκαρντ της Μπάμπεργκ κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στο +7 (57-50, 33Ά), την ώρα που ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει προσανατολισμό στην επίθεση και τρόπο να κλείσει τους διαδρόμους για το καλάθι του.

Οι Γερμανοί έφθαναν συχνά μέχρι το καλάθι των «ερυθρολεύκων» χωρίς δυσκολία και διατηρούσαν το υπέρ τους προβάδισμα (+7, 64-57, 37Ά) χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση από τον Ολυμπιακό που προσπαθούσε να μειώσει με σπασμωδικές ατομικές ενέργειες.

Ο, τι και αν έκαναν στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, η κατάσταση δεν μπορούσε να ανατραπεί και έτσι ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα (73-61) στη φετινή Ευρωλίγκα και μάλιστα σε μια απροσδόκητη στιγμή!

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-28, 50-47, 73-61

Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκόλντσμπερι 3(1), Τέρι 6, Σούπουτ 4, Τάντα, Πλέις 2, Ρόμπερτς 23 (6/9 διπ., 3/5 τριπ.), Τζέικομπσεν 10(2/3 διπ., 2/2 τριπ.), Γκαβέλ 11(1), Χάινς 14.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 13, Νεστέροβιτς 9 (9 ριμπ.), Σπανούλης 11 (3/8 τριπ.), Μπουρούσης 3, Κέσελ, Νίλσεν 8, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 4(1), Τεοντόσιτς 11 (2/10 τριπ., 6 ριμπ., 3 ασίστ), Λούκας.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις