Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις με τις παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 10:16
UPD:12:18
A- A A+

Με την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα ολοκληρώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Κειστές λόγω των εκδηλώσεων είναι Αμαλίας από Διάκου, η Βασ. Σοφίας από Χίλτον και η Ποσειδώνος από Αμφιθέας έως Τροκαντερό και στα δύο ρεύματα.

«Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμα του για την 28η Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι οι σημερινοί 18άρηδες «ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους» και «καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1888615 .

Τις αναπόφευκτες συγκρίσεις του «χθες», του «ηχηρού όχι» της χώρας μας στην υποταγή στις δυνάμεις του ¶ξονα που οδήγησαν στον πόλεμο, με το «σήμερα» που η πατρίδα μας δίνει και πάλι μια «δύσκολη μάχη», επισημαίνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1888849 .

Και αυτή την μάχη έχουμε «ήδη αρχίσει να την κερδίζουμε, με κόπο, θυσίες και μεγάλες δυσκολίες» υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός και εκφράζει την βεβαιότητά του ότι «όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, θα τα καταφέρουμε».

Η Ιστορία μας αποδεικνύει ότι οι Έλληνες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να κατακτούμε δύσκολους στόχους. Με σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και σήμερα, υπογραμμίζει στο μήνυμά του για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1888891 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή