Διακόπηκε η παρέλαση στα Χανιά

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 14:22
UPD:19:01
A- A A+

¶δοξο τέλος είχε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στα Χανιά. Η παρέλαση διακόπηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί, όταν ομάδα μαθητών από σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, φοιτητών και άλλων ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, θέλησαν να κάνουν πορεία. Εμποδίστηκαν, όμως, από αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να διακοπεί η παρέλαση, πριν περάσουν τα τμήματα του στρατού.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι το παρών έδωσαν μόλις οκτώ σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς λόγω των καταλήψεων τα υπόλοιπα δεν είχαν προετοιμαστεί.

Τελικά, αφού απομακρύνθηκαν από την ειδική εξέδρα οι επίσημοι, οι αστυνομικοί επέστρεψαν στους νεαρούς να πραγματοποιήσουν την πορεία τους, η οποία κατέληξε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μέρος από την καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων .

Είχε προηγηθεί, νωρίς το πρωί, η επίσημη έπαρση της Σημαίας, στο Φρούριο Φιρκά,ενώ στη συνέχεια τελεστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, Κώστα Μαθιουδακη, και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι στις 12.45 μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, «εισήλθαν στην οδό που γινόταν η παρέλαση περίπου 500 άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι μαθητές, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας».

«Για λόγους ασφαλούς αποχώρησης των επισήμων και παρευρισκομένων πολιτών (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά) στο χώρο της παρέλασης, διεκόπη η πορεία των παραπάνω, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτω. Όταν διεκόπη η πορεία και οι διαδηλωτές προσπαθούσαν βίαια να απωθήσουν τους αστυνομικούς προκειμένου να προσεγγίσουν το χώρο των επισήμων, άγνωστοι διαδηλωτές τραυμάτισαν ελαφρά έναν αστυνομικό. Μετά την αποχώρηση επισήμων και πολιτών, η πορεία πραγματοποιήθηκε και κατέληξε στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς».

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή