Μ. Καρχιμάκης: Η διγλωσσία της ΝΔ βλάπτει τον τόπο

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 12:43
A- A A+

Για διγλωσσία κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, ο γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά από τις Βρυξέλλες, ότι υποστηρίζει τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, προτείνοντας ωστόσο ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής.

«Ο Παπανδρέου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση. Ο Σαμαράς υπονομεύει αυτή την προσπάθεια. Δεν μπορεί οταν βρισκεται στην Ελλαδα να μιλάει εναντίον του μηχανισμού στήριξης και έξω να λεει οτι τον στηρίζει. Αυτό είναι διγλωσσία. Δεν μπορεί αυτή η διγλωσσία και αυτή η εικόνα δεν κάνει καλό στον τόπο», υποστήριξε ο κ. Καρχιμάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Όπως επίσης ανέφερε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει να προτείνει «τίποτα απολύτως εναλλακτικά στην πορεία που κάνουμε για να σώσουμε την χώρα», καθώς το κόμμα του δε στήριξε ούτε τον Καλλικράτη, ούτε την διαφάνεια για τις προσλήψεις, ούτε το μηχανισμό στήριξης.

Ερωτηθείς δε σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι οι επικείμενες εκλογές είναι μια ψήφος ευθύνης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει συντεταγμένα μία μάχη για να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να ψηφιστούν πρόσωπα που θα διαχειριστούν τις ανάγκες των πολιτών. «Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς που με μαγικές συνταγές μας λέει ότι θα μειώσει το έλλειμμα, να μας μιλάει για έξοδο από την κρίση. Πρέπει να μας καταθέσει την πρόταση του. Είναι υποχρεωμένος να συμβάλλει στην προσπάθεια. Και όχι να λέει μαυρίστε τους», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «αν αμφισβητηθεί η πορεία της χώρας και δημιουργηθεί πρόβλημα, βεβαίως αντιμετωπίζουμε και το θέμα των εκλογών, όπως τέθηκε και από τον πρωθυπουργό και από τα στελέχη που βγήκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή