Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 13:26

A- A A+

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργασίες της σύσκεψης θα αρχίσουν, στις 3 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Porto Palace με τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης για την κοινωνική, την αναπτυξιακή και την αγροτική πολιτική. Τα συμπεράσματα θα παρουσιάσει, στις 6μ.μ., ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης και οι εργασίες της σύσκεψης θα ολοκληρωθούν με ομιλία του κ. Παπανδρέου.

Συνέντευξη Τύπου εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα έδωσε ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως οι τελευταίες κινήσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, δείχνουν τον εκνευρισμό του και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για αλλαγή του σκηνικού.

Εκεί που περίμενε εκλογή από τον πρώτο γύρο, σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, οι εξελίξεις οδηγούν σε ανατροπή στον δεύτερο γύρο, γι αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη με τον Π. Ψωμιάδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Γκιουλέκα, για να ανανεώσει τη στήριξη του στις δύο υποψηφιότητες.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον Π. Ψωμιάδη εγκληματικές ευθύνες για τους χειρισμούς στο θέμα της σωτηρίας της λίμνης Κορώνειας, ενώ υποστήριξε ότι νομάρχης παρουσιάζει στον απολογισμό του έργα που δεν έγιναν ποτέ, την ώρα που η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, είναι κάτω του 5%.

Όσον αφορά τη στάση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, απέναντι στον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Παπαστεργίου απέφυγε να κάνει σχόλιο, ενώ για την επίθεση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργου Καρατζαφέρη εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τη σύγκρουση με τον μητροπολίτη, παρατήρησε ότι επιβεβαιώνει την ανάγκη για ανατροπή στην Κεντρική Μακεδονία και στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή