ΟΣΕ: Δεν συνδέεται η παλαιότητα του δικτύου με το ατύχημα

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2002 18:41
A- A A+

Κανονικά εκτελούνται από νωρίς το απόγευμα τα δρομολόγια του ΟΣΕ, καθώς τα συνεργεία του Οργανισμού αποκατέστησαν τις ζημιές στο δίκτυο από την πτώση βράχου στην περιοχή της Μεγαλούπολης, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα-Αθήνα και τον ελαφρύ τραυματισμό 24 επιβατών και τεσσάρων υπαλλήλων του ΟΣΕ.

Στην περιοχή βρίσκεται από το πρωί η επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων, που θα συντάξει έκθεση για τα αίτια του ατυχήματος, καθώς και μηχανικοί του ΟΣΕ που μελετούν τρόπους ανάσυρσης των δύο βαγονιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Γιαννακός, ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός κατέβαλε σε όλους τους επιβάτες αποζημίωση 500 ευρώ, ενώ αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας των τραυματιών.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γιαννακός, παραδέχθηκε ότι το δίκτυο της Πελοποννήσου είναι πεπαλαιωμένο, αλλά αποσυνέδεσε το ατύχημα από την παλαιότητα της γραμμής.

Ο κ. Γιαννακός ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανανέωσης του δικτύου στο τμήμα Καλαμάτας-Τρίπολης, προϋπολογισμού 14 δισ δρχ. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ για τη χάραξη της νέας γραμμής, η οποία όταν θα ολοκληρωθεί θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού Αθήνας-Καλαμάτας από έξι σε τέσσερις ώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή