Συναγερμός σε ΗΠΑ- Βρετανία για ύποπτα δέματα

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 18:41
UPD:30/10/2010 02:21

A- A A+

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ μετά από πληροφορίες για ύποπτα δέματα σε εμπορευματικά αεροσκάφη σε βρετανικό αεροδρόμιο.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε σε κέντρο διανομής στο αεροδρόμιο Ιστ Μίντλαντς, κοντά στο Νότιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, και ελέγχεται για προληπτικούς λόγους.

«Το αεροδρόμιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας εξάλλου ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί για το επεισόδιο στο Ιστ Μίντλαντς αλλά δεν γνωρίζει τίποτα για ύποπτο δέμα στο Λονδίνο.

Νωρίτερα, το αμερικανικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι ένα δοχείο μελάνης που είχε μετατραπεί σε βόμβα βρέθηκε σε αεροσκάφος της εταιρείας μεταφορών UPS σε στάση που έκανε στο Λονδίνο ενώ πραγματοποιούσε πτήση από την Υεμένη για το Σικάγο.

Ωστόσο, πηγή του FBI ανέφερε πως το ύποπτο δέμα ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν περιείχε εκρηκτικές ύλες.

Παρ' όλα αυτά, αρκετά αμερικανικά εμπορευματικά αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα σε ξεχωριστά αεροδρόμια των ΗΠΑ, καθώς οι αρχές εξετάζουν «ύποπτα» δέματα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών. Οι έρευνες πραγματοποιούνται στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσει και στη Φιλαδέλφεια.

Ακόμη δύο αεροπλάνα της ίδιας εταιρείας στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας και ένα στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι ελέγχονται για ύποπτα δέματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ερευνάται επίσης και ένα φορτηγό της UPS στη Νέα Υόρκη.

Συναγερμός και στις συναγωγές του Σικάγο

Οι συναγωγές της περιοχής του Σικάγο έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά από τις πληροφορίες για ύποπτο δέμα σε αεροπλάνο που μετέφερε εμπορεύματα από την Υεμένη στο Σικάγο.

«Μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να λάβουμε πρόσθετα μέτρα ασφάλειας», δήλωσε μιλώντας στα τοπικά μμε η αντιπρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας στο Σικάγο, Λίντα Χαας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή