Αλ. Τσίπρας: Oι εκβιασμοί του Πρωθυπουργού θα πέσουν στο κενό

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 20:08
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Ανατολική Μακεδονία, όπου πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, θα πέσουν στο κενό, διότι οι πολίτες, μέρα με τη μέρα, συνειδητοποιούν ότι τη χρεοκοπία τη φέρνει πιο κοντά το μνημόνιο και η πολιτική που μας βυθίζει στην ανεργία, στην κοινωνική περιθωριοποίηση, η πολιτική που έχει δημιουργήσει ένα κλίμα απόγνωσης σχεδόν σε όλους τους πολίτες».

Α. Τσίπρας: Εχουν ετοιμάσει το κοστούμι

Α. Τσίπρας: Εχουν ετοιμάσει το κοστούμι

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «ένα ισχυρό μήνυμα στις εκλογές που έρχονται, ώστε να αποτραπεί η κυβέρνηση από μια ακόμα εκτέλεση της κοινωνίας, από νέα ακόμα πιο δυσάρεστα μέτρα, σε σχέση με όλα όσα έχουν παρθεί μέχρι σήμερα».

«Έχουν ετοιμάσει το κοστούμι. Περιμένουν την επομένη των εκλογών για να μας το ανακοινώσουν. Όταν η Eurostat στις 15 του Νοέμβρη θα ανακοινώσει το έλλειμμα που αναμένεται να είναι ακόμα πιο διευρυμένο απ΄ό,τι μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί. Και την επομένη μας ετοιμάζουν ένα κοστούμι που θα αφορά αυξήσεις στις τιμές, μειώσεις στους μισθούς, νέο ασφαλιστικό. Και βεβαίως μέτρα επώδυνα που αφορούν τις κοινωνικές εκείνες κατηγορίες που είναι στο περιθώριο, τους συνταξιούχους, που τους έχουν για τον Καιάδα, και τους νέους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το δίλημμα που έθεσε ο Πρωθυπουργός για τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «οι εκλογές είναι βασικό χαρακτηριστικό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί κανείς να εκφοβίζει τους πολίτες, λέγοντάς τους ότι θα ζητήσουμε τη γνώμη σας. Αυτό που πρέπει να φοβίζει τους πολίτες είναι η προοπτική να συνεχίζουμε να είμαστε εγκλωβισμένοι στο μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η σωτηρία της χώρας είναι ταυτόσημη με την απεμπλοκή μας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Πρέπει λοιπόν να βγούμε από το μνημόνιο. Αυτό θα επιτευχθεί είτε αν η κυβέρνηση κατανοήσει ότι οι πολίτες δεν συμφωνούν μ΄ αυτή την πολιτική και θα κάνει στροφή 180 μοιρών για να αλλάξει πορεία. Αν δεν το κάνει, βεβαίως αυτό στη δημοκρατία πρέπει να επιβληθεί μέσα από μια εκλογική διαδικασία. ¶ρα λοιπόν οι εκλογές για μας δεν είναι απειλή. Απειλή είναι για τους κυβερνητικούς βουλευτές, για τους υπουργούς που θα χάσουν την εξουσία και τα αξιώματά τους, για τους μανδαρίνους της εξουσίας που απειλούν και εκβιάζουν. Δεν είναι για το λαό απειλή οι εκλογές. Ο λαός αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει είναι ότι, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, σε λίγους μήνες δεν θα βλέπει καμία ελπίδα».

Καταλήγοντας δε υπογράμμισε ότι «μπορεί ο κ. Παπανδρέου να μην πάει τη χώρα στις εκλογές, να ακούσει το βράδυ της 7ης του Νοέμβρη το μήνυμα του λαού και να αλλάξει πολιτική. Αν δεν το κάνει, τότε βεβαίως δημοκρατία έχουμε και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή