Αποφασισμένη να πολεμήσει την τρομοκρατία η Υεμένη

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010 10:49
A- A A+

Την απόφασή της να συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας επανέλαβε η Υεμένη μια ημέρα μετά τον εντοπισμό ύποπτων πακέτων προερχομένων από τη χώρα με προορισμό δυο εβραϊκούς τόπους λατρείας στο Σικάγο των ΗΠΑ.

«Η Υεμένη θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε επίσημος εκπρόσωπος στη Σαναά.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας Saba, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή της Υεμένης δικαιολογείται από το γεγονός ότι «η τρομοκρατία είναι ένας κίνδυνος που απειλεί όλο τον κόσμο».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι αρχές πολιτικής αεροπορίας διενεργούν έρευνα για τα ύποπτα πακέτα.

«Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Βρετανίας και των ΗΠΑ και τα αποτελέσματα θ΄ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε.

Χθες το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι από την εξέταση των ύποπτων πακέτων προέκυψε πως περιέχουν πιθανότατα εκρηκτικά, ενώ γνωστοποίησε ότι τα πακέτα είχαν προορισμό δυο εβραϊκούς τόπους λατρείας στο Σικάγο, όπου εκπρόκειτο να διανυκτερεύσει χθες στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις εκλογές της Τρίτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή