Ο Παναθηναϊκός νικητής στο ντέρμπι των «αιωνίων»

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010 21:32
UPD:31/10/2010 14:51

A- A A+

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός χρωστούσε μια μεγάλη εμφάνιση και νίκη στους οπαδούς του. Η 5αρα από τη Μπαρτσελόνα, η ήττα από την Κοπεγχάγη, την ΑΕΚ, αλλά και οι άσχημες εμφανίσεις στις νίκες ή τις ισοπαλίες της ομάδας είχαν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Νίκο Νιόπλια και τους παίκτες του.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν οριακό για το «τριφύλλι» όσον αφορά το αν θα έμενε από βαθμολογικής απόψεως στη μάχη του τίτλου, αλλά και ψυχολογικά θα ανακτούσε τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Ουσιαστικά κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη θα ήταν καταστροφικό. Έτσι, όταν ο Μιραλάς στο 37' ελευθερώθηκε από δυο αντιπάλους του και με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία στην αναμέτρηση, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι η απογοήτευση θα «έπνιγε» τους «πράσινους» και οι «ερυθρόλευκοι» θα έφταναν εύκολα στη νίκη.

Τίποτα από αυτά, όμως, δεν συνέβη. Ο Παναθηναϊκός του δεύτερου ημιχρόνου ήταν μια άλλη ομάδα και με ηγέτες τους ψυχωμένους Χριστοδουλόπουλο, Λουίς Γκαρσία (πέρασε στη θέση του Γκοβού και βοήθησε στο να έρθουν πιο κοντά οι γραμμές της ομάδας του) και Σισέ έφερε τα πάνω-κάτω, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων ξεκίνησε στο 57', όταν ο Χριστοδουλόπουλος με μια γλυκιά παράλληλη σέντρα βρήκε τον Σισέ και ο Γάλλος με γυριστή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το ΟΑΚΑ εξερράγη. Η πίεση των 55.000 φίλων του Παναθηναϊκού έδωσε άλλη ώθηση στα πόδια των παικτών του συλλόγου και πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση Λουίς Γκαρσία και Σισέ έφυγαν ξανά στην επίθεση, με τον τελευταίο να ανατρέπεται από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή. Ο Τάσος Κάκος, που διηύθυνε την αναμέτρηση, έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι και μαζί την απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού. Την εκτέλεση ανέλαβε φυσικά ο Σισέ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Πάρντο.

Με το 2-1, το αριθμητικό πλεονέκτημα και τον κόσμο στο πλευρό του, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να «αυτοκτονήσει» για να χάσει τη νίκη. Οι «πράσινοι» όμως δεν είχαν καμία τέτοια πρόθεση. Στο τελευταίο μισάωρο πάγωσαν τον ρυθμό και παίζοντας έξυπνα στο χώρο του κέντρου, κράτησαν του Πειραιώτες μακριά από το τέρμα του Τζόρβα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού από τα μεγάφωνα του γηπέδου ανακοινώθηκε πως ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν ο ποδοσφαιριστής που ψηφίστηκε ως ο MVP του ντέρμπι. Παρόλα αυτά, ο τίτλος αυτός δικαιωματικά αξίζει μάλλον στον Χριστοδουλόπουλο. Ο νεαρός επιθετικός πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του «τριφυλλιού», δημιούργησε και τα δυο γκολ της ομάδας του, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και μάλιστα πρώτος. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Στέργου Μαρίνου. Αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Κώστα Κατσουράνη και έδωσε τα απαραίτητα τρεξίματα που έλειπαν από τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Από πλευρά Ολυμπιακού, για άλλο ένα παιχνίδι ξεχώρισε με τις κινήσεις του ο Μιραλάς. Οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν σε ρηχά νερά και δεν ανέβασαν την απόδοσή τους ούτε όταν η ομάδα τους πήρε κεφάλι στο σκορ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Πλεσί (65Ά Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46Ά Γκαρσία), Γκοβού (46Ά Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης (63Ά Μοντέστο), Φουστέρ (82Ά Ζαϊρί), Ριέρα, Μιραλάς (76Ά Μήτρογλου)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις