Βραζιλία: Δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010 10:16
A- A A+

Γυναίκα πρόεδρο αναμένεται να αναδείξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας οι Βραζιλιάνοι, καθώς διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρων των προεδρικών εκλογών.

Οι Βραζιλιάνοι ελπίζουν πως η Ντίλμα Ρουσέφ θα συνεχίσει την πολιτική του απερχόμενου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα η οποία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια και προσέφερε μια περίοδο σταθερότητας κι ευημερίας για την μεσαία τάξη.

Οι αμφιβολίες που ήγειρε η αντιπολίτευση για το κατά πόσο ενέχεται σε σκάνδαλα, οι αντιρρήσεις των πεντηκοστιανών όσον αφοράσ τις θέσεις της για το ζήτημα της άμβλωσης σε μια χώρα όπου η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και το αναπάντεχο ποσοστό που συγκέντρωσε η υποψήφια των Πρασίνων στοίχισαν στη Ντίλμα Ρουσέφ και απέτρεψαν τη νίκη της από τον πρώτο γύρο πριν ένα μήνα.

Ωστόσο, όλες οι δημοσκοπήσεις κατεδείκνυαν ότι σήμερα η υποψήφια του PT θα επικρατήσει του αντιπάλου της Ζουζέ Σέρα.

Η ψηφοφορία στη λατινοαμερικάνικη χώρα αρχίζει στις 08:00 [12:00 ώρα Ελλάδας] και ολοκληρώνεται στις 19:00 [23:00], με τα αποτελέσματα να αναμένονται μερικές ώρες αργότερα, καθώς σημαντικό μέρος της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης γίνεται ηλεκτρονικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή