Έκκληση Αλ. Τσίπρα για αποδοκιμασία του Μνημονίου

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010 13:22
UPD:16:24

«Ο καθένας έχει τη δύναμη στα χέρια του. Η ψήφος μας έχει δύναμη, ας μην την υποτιμήσουμε ας μην την χαραμίσουμε. Μπορεί να ανοίξει δρόμους ελπίδας», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «καταφεύγει σε κενούς περιεχομένου εκβιασμούς για πρόωρες εκλογές», καθώς και ότι «προσπαθεί να μετατρέψει τη δημοκρατία από αγαθό σε φόβητρο».

Ερωτηθείς μάλιστα αν ο κ. Παπανδρέου εννοεί αυτά που λέει ότι δηλαδή αν τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά για το ΠΑΣΟΚ θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή μπλοφάρει, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν είναι πλέον σε θέση να μπλοφάρει, τονίζοντας ότι «έχουν χάσει τη μπάλα και δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται».

Κάλεσε ακόμη τους πολίτες να αποδοκιμάσουν το Μνημόνιο, το οποίο όπως υποστήριξε οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κυρίαρχο δίλημμα είναι η ανοχή ή η καταδίκη του Μνημονίου, υπογραμμίζοντας πως «μόνη σωτηρία είναι η απεμπλοκή μας από το Μνημόνιο, μόνη ελπίδα η απονομιμοποίηση αυτής της πολιτικής τόσο στην κάλπη όσο και στους δρόμους».

«Ο καθένας έχει τη δύναμη στα χέρια του. Η ψήφος μας έχει δύναμη, ας μην την υποτιμήσουμε ας μην την χαραμίσουμε. Μπορεί να ανοίξει δρόμους ελπίδας», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι «χρέος της Αριστεράς να μετατρέψει την οργή σε λαϊκή παρέμβαση».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε ακόμη τον κ. Παπανδρέου για τη στάση του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κατηγορώντας τον ότι πήρε το μέρος των ισχυρών, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να δηλώσει ότι θα θέσει σε δημοψήφισμα την αλλαγή της Συνθήκης της Λισσαβόνας, ώστε να ενισχυθεί και η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δήλωσε ότι το πολιτικό μήνυμα θα βγεί την πρώτη Κυριακή,, ενώ διέψευσε δήλωση του κ. Δημαρά ότι είχε συνάντηση μαζί του.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε επιπλέον ιδιαίτερα σε δύο ακόμη θέματα. Πρώτον, υπογράμμισε την εκτίμησή του ότι μετά τις εκλογές οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα υπάρξει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, με την πιθανή δημιουργία νέων κομμάτων, όπως της κ. Μπακογιάννη και του κ. Αλαβάνου, αλλά και με την πιθανότητα να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Δεύτερον, με την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον ίδιο για ανασύνθεση του χώρου της Αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο ΣΥΝ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Τσίπρας είπε ότι σε τελική ανάλυψη ο λαός είναι αυτός που επιβεβαιώνει ή η αποδοκιμάζει τις επιλογές, όσων έφυγαν αναφερόμενος προφανώς στον κ. Κουβέλη και τον κ. Αλαβάνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή