Σούπερ Λίγκα: Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 1-2

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010 19:21
UPD:21:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

A- A A+

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα! Το γκολ του Κοντρέρας ήταν λυτρωτικό στο 2-1 επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο μέρος στο Παγκρήτιο. Εκτός του 1-1 τόσο ο Εργοτέλης, όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν από ένα σημαντικό διάστημα στο οποίο υπερείχαν έναντι του αντιπάλου τους. Αρχικά οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και είχαν τον έλεγχο μέχρι το πρώτο μισάωρο και στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τα ηνία μέχρι το τέλος. Και οι δύο ομάδες όταν υπερείχαν κατάφεραν να πετύχουν από ένα γκολ, σε ένα όπως αναφέραμε μοιρασμένο πρώτο μέρος.

Δυνατό ξεκίνημα και γκολ από Μπούντιμιρ

Οι Κρητικοί μπήκαν στο Παγκρήτιο αποφασισμένοι να πετύχουν γρήγορα γκολ και αφού πρώτα έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Χίμπλινγκερ στο 13Ά, τρία λεπτά αργότερα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 16Ά ο Γιαλούσης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Μπούντιμιρ εντελώς ανενόχλητος κατάφερε με κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Αφού αρχικά είδε τον Εργοτέλη να φτάνει στο 25Ά κοντά στο 2-0, ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε, ανέβασε απόδοση και στο 35Ά κατάφερε να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα ο Βιεϊρίνια βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με πολύ καλό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, καθώς στις καθυστερήσεις του ο Χίμπλινγκερ πρόλαβε τον Ίβιτς και δεν τον άφησε να γίνει απειλητικός.

Στο δεύτερο μέρος το θέαμα ήταν καλύτερο από το πρώτο, καθώς και οι δύο ομάδες δημιούργησαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Πιο εύστοχος ήταν ο ΠΑΟΚ που με γκολ του Κοντρέρας στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη. Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε πως από το 83Ά οι Κρητικοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σίλβα Τζούνιορ.

Όπως αναφέραμε από το πρώτο λεπτό της επανάληψης και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να σκοράρουν, ωστόσο τόσο οι Χρυσοφάκης (46Ά), Φραγκουλάκης (70Ά), Βερπακόφσκις (73Ά) και Μπούντιμιρ και Αλεξόπουλος στο 74Ά από τον Εργοτέλη, όσο και οι Ελ Ζαρ (50Ά), Φωτάκης (61Ά) από τον ΠΑΟΚ, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε μετά το 70Ά ήρεμα προς την ισοπαλία, μια κόκκινη που σωστά αντίκρισε ο Σίλβα Τζούνιορ πήγε να τα τινάξει όλα στον αέρα. Συγκεκριμένα στο 79Ά ο Βραζιλιάνος βρήκε από πίσω τον Ίβιτς και έχοντας μια κίτρινη ήταν λογικό να δεχτεί και την δεύτερη. Ωστόσο τραυματίστηκε και βγήκε έξω, με τον Καραγεωργίου να προσπαθεί να τον κάνει αλλαγή για να γλιτώσει την αποβολή. Ωστόσο ο Μάνταλος περίμενε να επιστρέψει ο παίκτης και στην συνέχεια τον απέβαλε ως όφειλε από το ματς, ξεσηκώνοντας όμως θύελλα αντιδράσεων.

Τα χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει συνηθίσει τον κόσμο να κόβει τους αντιπάλους με μοναδική μαεστρία. Σήμερα ο Πάμπλο Κοντρέρας λύτρωσε για ακόμα μία φορά την ομάδα του. όχι γιατί αποσόβησε ένα ακόμα γκολ, από τα πολλά που έχει αποσοβήσει, αλλά γιατί χρίστηκε σκόρερ και μάλιστα στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα ο Χιλιανός πήρε την μπάλα μετά από λάθος του Μπέτο και με κεραυνό έκανε το 1-2 δίνοντας τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις