Σούπερ Λίγκα: Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010 21:33
UPD:01/11/2010 09:52

Η ΑΕΚ είχε την ψυχολογία με το μέρος της και ο Πανιώνιος την πλάτη στον τοίχο. Όμως οι Νεοσμυρνιώτες είχαν και ψυχή και έφτασαν στην νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Ριέρα (που έχασε και πέναλτι).

A- A A+

Η ΑΕΚ είχε την ψυχολογία με το μέρος της και ο Πανιώνιος την πλάτη στον τοίχο. Όμως οι Νεοσμυρνιώτες είχαν και ψυχή και έφτασαν στην νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Ριέρα (που έχασε και πέναλτι). Ανόητη αποβολή για Νταντόμο.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με συνεχή πίεση δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να κρατήσει την μπάλα. Με τους Μπάλαμπαν και Ριέρα να δημιουργούν πολλά ρήγματα με την συνεχή κίνηση τους, η ομάδα του Μάντζιου δεν άργησε να δημιουργήσει πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπάλαμπαν στο 11Ά και στο 16Ά νικήθηκε από τον Σάχα, ενώ στο 20Ά ο Γουνδουλάκης έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, όμως η σπουδαιότερη φάση ήρθε στο 32Ά, όταν ο Αργυρίου ανέτρεψε τον Κροάτη φορ και ο Τσινιάρης σωστά έδειξε το πέναλτι. Ο Ριέρα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο εξαιρετικός Σάχα απέκρουσε και κράτησε το μηδέν.

Τα προβλήματα για την ΑΕΚ είχαν να κάνουν και με την περιβόητη φυσική κατάσταση. Ο Ντιόπ αποχώρησε στο 26Ά και άφησε την θέση του στον Γκέντσογλου, ο Δέλλας τραυματίστηκε στο τέλος του ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε από τον Μανωλά, όμως ο σημαντικότερος πονοκέφαλος για τον Χιμένεθ προκλήθηκε στο 36Ά, με την αποβολή του Νταντόμο για χτύπημα εκτός φάσης στον Σάμαρη.

Αυτό που δεν κατάφερε σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος, το πέτυχε πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου. Ο Μανιάτης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ριέρα πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά και έτσι οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος έδωσε χώρο στην ΑΕΚ και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Μπλάνκο δεν βελτίωσε την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» και έτσι οι γηπεδούχοι, παρότι έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές (τραυματίστηκαν Κουμορτζί και Ριέρα)

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (¶κης Μάντζιος): Μάχο, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοές, Μανιάτης, Σάμαρης, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (Βαζ Τε 62'), Μπάλαμπαν (Βάρο 78'), Ριέρα (Χίκα 72')

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Δέλλας (Μανωλάς 45'), Λεονάρντο (Μπλάνκο 64') , Τζεμπούρ, Νταντόμο, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Ντιόπ (Γκέντζογλου 26')

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις