ΛΑΟΣ: Η υπόθεση Siemens αποπνέει συγκάλυψη

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 13:54
UPD:16:54

A- A A+

Υποψίες για συνεννόηση της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης για συγκάλυψη της υπόθεσης Siemens διατυπώνει ο ΛΑΟΣ δια στόματος του εκπροσώπου του Κ. Αϊβαλιώτη.

«Προσωπική μου αίσθηση είναι ότι η υπόθεση SIEMENS αποπνέει συγκάλυψη και συνεννόηση μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της Μέρκελ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αϊβαλιώτης ζητεί ακόμη την κλήση για κατάθεση στην Αθήνα της Γερμανίδας εισαγγελέα που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης στην Γερμανία, όπως και των υπολοίπων εμπλεκομένων στελεχών της SIEMENS.

«Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν μπορεί να εξευτελίζεται πηγαινοερχόμενη στην Γερμανία όποτε κρίνουν ότι επιθυμούν να καταθέσουν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης», καταλήγει.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για «θέατρο» κατά την ανάκριση εκπροσώπων της Siemens στο Μόναχο.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η Γερμανία θέλει να επιβάλει την άμεση διακοπή των ερευνών που αφορά στην Siemens, ενώ – όπως υποστήριξε - η Κυβέρνηση φαίνεται να παρακολουθεί αυτή την οδηγία.

«Εμείς ως ΛΑ.Ο.Σ. δεν θέλουμε να ξαναπάει αυτή η Επιτροπή, και τουλάχιστον δεν θα επιτρέψουμε να πάει δικός μας Βουλευτής. Να έρθουν εδώ και η Εισαγγελέας η οποία υπαινίχθη ότι έγιναν πολλά, αλλά και τα άλλα πρόσωπα της Siemens», σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, υποστήριξε εν συνεχεία, θέλει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος γιατί έχει να κάνει συμβόλαια με την Siemens στη γειτονιά μας και αυτή η ανοιχτή πληγή την ενοχλεί. «Τουλάχιστον η κ. Μέρκελ να σεβαστεί αυτό τον λαό και να μην τον βρίζει, να μην φέρνει διαφόρους φορείς στην Ελλάδα οι οποίοι είναι φορείς διαφθοράς για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όπως αρμόζει και όπως πρέπει», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή