Ψήφο ανατροπής του μνημονίου ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 14:37
UPD:18:52
A- A A+

Ψήφο αντίστασης και ανατροπής του Μνημονίου ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε σήμερα στα Χανιά.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κρίσιμη την ψήφο των πολιτών, τονίζοντας πως οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι μόνο περιφερειακές, αλλά και «οι πρώτες εκλογές που γίνονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης».

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε κρίσιμη την ψήφο των πολιτών, τονίζοντας πως οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι μόνο περιφερειακές, αλλά και «οι πρώτες εκλογές που γίνονται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης».

«Οι πρώτες εκλογές», πρόσθεσε, «από τότε που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν, καταπατώντας τη νωπή λαϊκή εντολή, να οδηγήσουν τη χώρα στην ομηρία της τρόικας, στο μνημόνιο της υποτέλειας και της κοινωνικής χρεοκοπίας και άρα είναι η πρώτη ευκαιρία που έχουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας να δείξουν την αντίθεση τους με αυτή την επιλογή».

«"Η ψήφος του καθενός και της καθεμιάς από μας, έχει δύναμη. Είναι ψήφος ισχυρή», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι το δίλημμα που τίθεται σε όλους τους πολίτες είναι «ανοχή στο μνημόνιο της χρεοκοπίας και σε αυτή την πολιτική που βυθίζει την κοινωνία ή καταδίκη αυτής της πολιτικής».

«Ανοχή σε αυτή την πολιτική και άρα, συνενοχή στο έγκλημα, στο έγκλημα εις βάρος των πιο αδύνατων αυτής της κοινωνίας, ή μια ψήφος καταδίκης που θα δώσει τη δυνατότητα την επόμενη ημέρα, να ανοίξουν άλλες προοπτικές για τη χώρα και εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Α. Τσίπρας: To δίλημμα είναι ανοχή ή καταδίκη αυτής της πολιτικής

Α. Τσίπρας: To δίλημμα είναι ανοχή ή καταδίκη αυτής της πολιτικής

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να μην γίνουν συνένοχοι στο μαραθώνιο λιτότητας, όπως είπε. «Ο πρωθυπουργός είναι φανερό, ότι αναζητά συνενόχους. Αναζητά συνενόχους σε ένα μαραθώνιο λιτότητας, ανεργίας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού», υπογράμμισε και κατέληξε: «Μέχρι στιγμής, όμως, τους μόνους πρόθυμους που βρίσκει να ενταχθούν σε αυτό το σχέδιο και να το υποστηρίξουν, είναι τον κ. Καρατζαφερη και τον κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρα προέβλεψε ότι την επομένη των εκλογών θα έρθουν νέα πιο άδικα μέτρα. «Η Εurostat ειδικά για την Ελλάδα θα δώσει τα ελλείμματα την επόμενη των εκλογών. Μας έχουν έτοιμο το κοστούμι για την επόμενη μέρα των ευλογών. Και το κοστούμι θα είναι νέα πιο άδικα μέτρα. Αντικοινωνικά μέτρα και ο ελληνικός λαός αυτή την αδικία δεν μπορεί να την ανεχθεί», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε εν συνεχεία περιοδεία στην παλιά πόλη και την αγορά του Ρεθύμνου, ενώ συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης, καθηγητή του πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Σταθάκη, συναντήθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρεθύμνης και επικεφαλής του συνδυασμού Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου, Γιώργο Βλαστό και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για τον νομό Ανδρέα Ξανθό.

Μιλώντας εξάλλου με πολίτες στο κέντρο της πόλης ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η κατάσταση της αγοράς και της οικονομίας δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

«Η εικόνα της αγοράς του Ρεθύμνου είναι ίδια ακριβώς όπως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» δήλωσε, επισημαίνοντας πως «η αγορά στεγνώνει, οι πολίτες δεν καταναλώνουν και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η αγορά θα βυθιστεί στην ύφεση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή