Γ. Δημαράς: Δεν ήταν κρυφή η συνάντηση

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 14:47
UPD:15:27
A- A A+

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο πατρικό σπίτι του προέδρου της ΝΔ στην οδό Μουρούζη, διαψεύδοντας όμως ότι συζήτησαν για την υποψηφιότητά του και το ενδεχόμενο υποστήριξής του.

«Δεν συζητήθηκε ποτέ με τον κ. Σαμαρά κάτι τέτοιο», υποστήριξε ο κ. Δημαράς και συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Σαμαράς είναι φίλος μου. Τον κ. Σαμαρά τον συνάντησα μετά από την καταψήφιση του μνημονίου, σε ένα τηλεφώνημα που μου έκανε να τον συναντήσω, να μιλήσουμε για διάφορα θέματα πολιτικά και ιδιωτικά,αν θέλετε. Τον συνάντησα πράγματι. Δεν το αρνήθηκα. Ούτε ήταν κρυφή η συνάντηση. Υπήρχαν και θέματα ιδιωτικά, γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Όχι, καθόλου (δεν συζήτησα ότι θα κατέβω για περιφερειάρχης, ούτε ζήτησα την υποστήριξή του). Ούτε εκείνος μου το ζήτησε, ούτε εγώ το ζήτησα».

«Δεν ήταν κρυφή η συνάντηση» υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς.

Εξάλλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επέμεινε ότι με εξαίρεση την κ. Αλέκα Παπαρήγα, ενημέρωσε για την πρόθεσή του να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σε συζητήσεις στο περιστύλιο της Βουλής : «Και τον κ. Καρατζαφέρη τον ενημέρωσα ότι θα κατέβω ως υποψήφιος στο διάδρομο της Βουλής - εκεί που γίνονται και πολλές συζητήσεις. Δεν θυμάμαι τώρα την ημερομηνία. Δεν έχω πει ψέματα ποτέ. Τελεία και παύλα».

«Η ιστορία», εκτίμησε ο κ. Δημαράς, «έχει πάρει διαστάσεις που είναι υπερβολικές θα έλεγα, αν όχι υποβολιμιαίες, όχι από εσάς, γενικά ως κλίμα».

«Η αλήθεια είναι ότι η αρχηγός κόμματος, την οποία δεν ενημέρωσα ότι πρόκειται να κατέβω ως υποψήφιος περιφερειάρχης, είναι η κ. Παπαρήγα, την οποία, όταν είχα κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, της είχα ζητήσει να συναντηθούμε και μου είχε αρνηθεί. Από τότε θεωρώ ότι δεν υπήρχε δυνατότητα συνομιλίας και πρόσβασης με την κα Παπαρήγα κι εγώ, κάνοντας λάθος, δεν έκανα την αντιδιαστολή που έπρεπε, να πω δηλαδή ότι εξαιρείται η κ. Παπαρήγα. Όμως, σας διαβεβαιώ ότι στη Βουλή συνάντησα και τον κ.Φώτη Κουβέλη, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα. Σας λέω ότι συνάντησα στη Βουλή τον κ. Κουβέλη και τον ενημέρωσα ότι θα κατέβω ως υποψήφιος περιφερειάρχης. Αυτή ήταν η συνάντηση με τον κ. Κουβέλη. Δεν ξέρω (γιατί με διαψεύδει)».

Απαντώντας τέλος, στις επικρίσεις ότι αποφεύγει να αντιπαρατεθεί με τους άλλους υποψηφίους για την Περιφέρεια, ο κ. Δημαράς δήλωσε: «Μαζί με τους άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες είχαμε βγει τρεις φορές και αυτές τις τρεις φορές αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν είναι μια παραγωγική συζήτηση ανάμεσα σε οκτώ και έναν. Και επειδή εκεί δεν δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσει κανείς το πρόγραμμά του ή εν πάση περιπτώσει να τοποθετηθεί, να απαντήσει, να αναλύσει κτλ, είπα ότι από εδώ και πέρα "παιδιά, δεν θέλω να έρθω, έχω ένα πρόγραμμα, όποιος θέλει μας καλεί και εκεί αναλυτικά να μιλήσουμε για ό,τι θέλουμε". Αυτό δεν είναι συμπεριφορά ριψάσπιδος, είναι μια συμπεριφορά ανθρώπου, ο οποίος έχει αρκετά χρόνια στα Μέσα και ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δεν βοηθάει πια τον κόσμο να καταλάβει κάτι παραμονές των εκλογών. Η επιλογή μου ήταν επιλογή επικοινωνιακή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή