Εν αναμονή της βαλλιστικής

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 19:36
UPD:23:14
A- A A+

Στα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες για τη αποστολή παγιδευμένων δεμάτων στο Παγκράτι είναι στραμμένο το ενδιαφέρον, καθώς θα διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποιά οργάνωση.

Όπως έγινε γνωστό, την ώρα της σύλληψής τους οι δύο νεαροί δεν προέβαλαν αντίσταση διότι τους είχαν κυκλώσει οι αστυνομικοί, ενώ ο ένας εξ αυτών προειδοποίησε ότι υπήρχε βόμβα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δυο πακέτα έτοιμα να αποσταλούν, το ένα στο πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Νικόλα Σαρκοζί και ανέγραφε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ενώ το δεύτερο προοριζόταν για τη βελγική πρεσβεία στην Αθήνα και ανέγραφε ως αποστολέα την ΑCTΙΟΝ AID.

Εν συνεχεία, με βάση απόδειξη παράδοσης που βρέθηκε στην κατοχή των δύο ανδρών, εντοπίστηκε σε ταχυμεταφορική εταιρεία στην οδό Σπ. Μερκούρη 62-64 στο Παγκράτι και τρίτο δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το δέμα είχε ως παραλήπτη την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα, ενώ ο μηχανισμός που περιείχε εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιός αναγραφόταν ως αποστολέας στο δέμα που εξερράγη στο γραφείο ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος τραυματίζοντας ελαφρά μια υπάλληλο και στάθηκε αφορμή για να συλληφθούν οι δύο νεαροί.

Σημειώνεται ότι οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 χρονών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Ριζάρη. Ο ένας μάλιστα εκ των συλληφθέντων φορούσε περούκα και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σε βάρος του 22χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ

Σύμφωνα εξάλλου με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας, ο 22χρονος ήταν αυτός που άφησε το πακέτο-βόμβα στην εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος. Ο ίδιος φαίνεται πως είχε ξαναπάει στην εταιρεία την περασμένη Τετάρτη για να πάρει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες αποστολής δεμάτων, με την ίδια μεταμφίεση. Το γεγονός αυτό ήταν που έκανε εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία και τον αναγνώρισε σήμερα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη εξακολουθούν να βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών αρχών, ενώ την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Επιπρόσθετα ελέγχεται ο ρόλος δύο νεαρών γυναικών που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή