Αντ. Σαμαράς: Καταψηφίστε το Μνημόνιο και τους υποψηφίους του

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 22:22
A- A A+

Να καταψηφίσουν το Μνημόνιο και τους υποψηφίους του, όπως ανέφερε, ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στην Τρίπολη.

«Καταψηφίστε το Μνημόνιο και τους υποψηφίους του. Ψηφίστε για αλλαγή πολιτικής. Για διέξοδο από την κρίση, με ανάπτυξη, όχι με ασφυξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό ιώργο Παπανδρέου για την πολιτική του, ενώ έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι καλλιέργησε το φόβο και το μύθο του μονόδρομου για το μνημόνιο και τώρα αποκαλύπτεται.

Πρόσθεσε πως κι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν πανάκριβα μεν, αλλά δεν υπέγραψαν μνημόνια και δεν «έδεσαν» τους λαούς χειροπόδαρα και οι κυβερνήσεις τους, τόνισε, δεν βγήκαν να διασύρουν τη χώρα τους όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός τώρα ανακάλυψε, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ότι το μνημόνιο περιέχει «επαχθείς όρους» τους οποίους θέλει να επαναδιαπραγματευθεί κι αναρωτήθηκε: «στο γόνατο το υπέγραψε;».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν υπονομεύει την σταθερότητα «όπως μας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και δεν ζητώ εκλογές, γιατί δεν μπορώ να τις επιβάλω» και «όταν εγώ δήλωνα ότι στόχος μας είναι να στείλουμε μήνυμα αλλαγής της πολιτικής του Μνημονίου, τα spreads στις διεθνείς αγορές υποχωρούσαν, αλλά όταν μίλησε ο Πρωθυπουργός και απείλησε με εκλογές, μέσα σε λίγες μέρες τα spreads εκτοξεύθηκαν 200 μονάδες. Οι διεθνείς αγορές μίλησαν ξεκάθαρα για το ποιος υπονομεύει τη σταθερότητα. Είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και ο διεθνής Τύπος την ίδια γνώμη έχει. Ακόμα και το ΔΝΤ παραγγέλνει να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, γιατί βλάπτουν, όλοι το έχουν αντιληφθεί. Μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν το καταλαβαίνει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε , τέλος, ότι «ο κόσμος δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται. Ο κόσμος ξέρει ότι, αν δεν στείλει σαφές και ηχηρό μήνυμα στις εκλογές, για αλλαγή πολιτικής, τότε μετά τις εκλογές θα έλθουν νέα σκληρότερα μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή