H Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 13:45

A- A A+

Η Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση της βραβευμένης μαέστρου Sian Edwards.

Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό και σηματοδοτεί τη φιλία και την αλληλεγγύη του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Στη συναυλία της Αθήνας θα παρουσιάσουν τη Συμφωνία του Haydn «Η Έκπληξη», ορχηστρικές επιλογές από το έργο του Gershwin Porgy και Bess, καθώς και έργα γνωστών Παλαιστίνιων συνθετών ο Ahmad Al Khatib, ο Issa Boulos και ο John Bisharat.

Η Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης αποτελεί μια πρωτοβουλία νέων από 14 έως 26 ετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συναντιούνται σε διαφορετικά σημεία της υφηλίου, δουλεύουν πάνω στη μουσική και παρουσιάζουν συναυλίες αξιώσεων. Δημιουργήθηκε το 2004, αποτελείται από περίπου πενήντα νέους από την Παλαιστίνη και τη διασπορά. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει δώσει συναυλίες στην Παλαιστίνη, την Ιορδανία, τη Συρία, τη Γερμανία, το Μπαχρέιν, και το Λίβανο στο Φεστιβάλ Μπειτεντίν και είχε την τιμή να διευθύνεται από διακεκριμένους διευθυντές ορχήστρας όπως η Anne-Sophie Bruening και ο Walter Mik από τη Γερμανία, και η βραβευμένη βρετανίδα διευθύντρια ορχήστρας Sian Edwards. Είναι ένα μοναδικό σύνολο το οποίο εκτελεί τα κλασικά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου όπως Μπραμς, Ντβόρακ, Μπετόβεν αλλά προάγει επίσης τα έργα παλαιστινίων και αράβων συνθετών όπως του Issa Boulos και του Marcel Khalifeh.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 20:30

Προτεινόμενα για εσάς