Κακουργήματα και πλημμελήματα βαρύνουν τους δύο για τα δέματα-βόμβες

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 17:33
UPD:18:12

Ενώπιον του εισαγγελέα και οι δυο κατηγορούμενοι δεν θέλησαν να πουν κάτι, λέγοντας και οι δυο «δεν έχω να δηλώσω τίποτα».

A- A A+

Δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Πιέρος σε βάρος του 22χρόνου Παναγιώτη Αργυρού και του 24χρόνου Γεράσιμου Τσάκαλου, οι οποίοι συνελήφθησαν για τα δέματα-βόμβες, με παραλήπτες πρεσβείες ξένων χωρών.

Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη αφορά τα κακουργήματα των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού, της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή, της έκρηξης και τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της άρνησης δακτυλοσκοπήσεις (στην ΓΑΔΑ) και της άρνησης δήλωσης στοιχείων ταυτότητας.

Ενώπιον του εισαγγελέα και οι δυο κατηγορούμενοι δεν θέλησαν να πουν κάτι, λέγοντας και οι δυο «δεν έχω να δηλώσω τίποτα».

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα οδηγηθούν ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας.

Οι δύο νεαροί δήλωσαν στην ανακρίτρια πως δεν αναγνωρίζουν και ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ωστόσο η δικαστική λειτουργός τυπικά έδωσε προθεσμία για να προσέλθουν ενώπιόν της την Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με τη συνήγορό τους Γιάννα Κούρτοβικ, την ίδια στάση τήρησαν οι εντολείς της και στην Αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή