Βουλγαρία: Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ τα δέματα-βόμβες

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 17:48

A- A A+

Πρώτο θέμα στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας είναι η εξουδετέρωση παγιδευμένων δεμάτων, που εστάλησαν σε πρεσβείες, στο κοινοβούλιο και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Τα ΜΜΕ ενημερώνουν για τις εξελίξεις, μετά την είδηση ότι ύποπτο πακέτο εξουδετερώθηκε, με ελεγχόμενη έκρηξη, στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα.

Σε απογευματινή εκπομπή της δημόσιας ραδιοφωνίας ΒΝΡ μεταδόθηκαν βασικά σημεία των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή και των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα, δίνοντας έμφαση στην ομόφωνη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας των επιθέσεων, που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της πολιτικής σκηνής παραμονές των δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με τη ΒΝΡ.

Σε δηλώσεις της στη ΒΝΡ, στα ενημερωτικά δελτία της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ και σε άλλα ΜΜΕ, η εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών Βέσελα Τσέρνεβα επισήμανε την άμεση επέμβαση και την αποτελεσματικότητα με την οποία οι αστυνομικές αρχές της Ελλάδας αντέδρασαν στην ειδοποίηση της βουλγαρικής πρεσβείας στην Αθήνα, απενεργοποιώντας αμέσως το παγιδευμένο δέμα που είχαν στείλει άγνωστοι.

«Τώρα η πρεσβεία μας είναι σε κλοιό ασφάλειας Ελλήνων αστυνομικών. Οι διπλωμάτες μας είναι σε σίγουρα χέρια» τόνισε η Βέσελα Τσέρνεβα, απαντώντας σε σχετικής ερώτηση του δημόσιου καναλιού ΒΝΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή