Π. Μπεγλίτης: Ανάγκη γενναίων αλλαγών στη λειτουργία του ΜΤΣ

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 17:57
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι άμεση, ώστε να μπορέσει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού να διανείμει μέρισμα στους δικαιούχους του, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Παναγιώτης Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Αθανάσιου Πλεύρη.

Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε την ανάγκη γενναίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, διαφορετικά, όπως είπε, το 2011 το ΜΤΣ δεν θα είναι σε θέση να δώσει μέρισμα στους περίπου 58.000 συνταξιούχους-μέλη του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Παναγιώτης Μπεγλίτης.

Στόχος, όπως είπε, των παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ώστε να αποκτήσει βιωσιμότητα και να προχωρήσει σταδιακά η μεταρρύθμιση της ενοποίησης των τριών Μετοχικών Ταμείων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Θα ενεργήσουμε και άμεσα θα ανακοινώσουμε τις πρώτες αλλαγές που θα επιφέρουμε στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στη λειτουργία του μερίσματος», δεσμεύτηκε, εξηγώντας ότι θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της εισφοράς και παράλληλα μια οριακή, στοχευμένη μείωση του μερίσματος, με βάση χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα γίνει ρύθμιση του χρέους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού προς το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 152 εκατ. ευρώ και ήδη, ενώ οι πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων βρίσκονται σε επαφή για την επίλυση του ζητήματος. Συνολικά, ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, οι οφειλές του Μετοχικού Ταμείου Στρατού ανέρχονται σε 340 εκατ. ευρώ.

Επισήμανε τέλος ότι ο ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει σε κανέναν ιδιοκτησιακά σύνδρομα πάνω στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στην πατρίδα, ανήκουν στον ελληνικό λαό. Δεν έχουν προνομιακή σχέση με κανέναν και δεν ανήκουν σε κανέναν», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή