Επικοινωνία Δ. Δρούτσα με τον Βούλγαρο ΥΠΕΞ

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 20:15
UPD:03/11/2010 15:51
A- A A+

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάι Μλαντένοφ και ο Έλληνας ομόλογός του Δημήτρης Δρούτσας. Ο κ. Μλαντένοφ ευχαρίστησε τον κ. Δρούτσα «για την άμεση και επαγγελματική αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, για την εξουδετέρωση του παγιδευμένου δέματος στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα.

«Επικοινώνησα σήμερα με τον Έλληνα ομόλογο μου Δημήτρη Δρούτσα για να τον ευχαριστήσω, πρώτ' απ' όλα για την πολύ γρήγορη και επαγγελματική αντίδραση των ελληνικών αρχών, της ελληνικής αστυνομίας, η οποία κατάφερε να απενεργοποιήσει το παγιδευμένο πακέτο αμέσως μετά την ειδοποίηση από τους διπλωμάτες μας για το ύποπτο δέμα. Επίσης, για να προσφέρω κάθε δυνατή βοήθεια, που μπορούν να δώσουν οι αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Παρόλο που, όπως ανέφερα ήδη, αυτό το πρόβλημα δεν έχει άμεση σχέση, ούτε στρέφεται εναντίον της Βουλγαρίας, καθήκον μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια του προσωπικού των διπλωματικών αποστολών μας όπως, εξάλλου, και όλων των Βούλγαρων πολιτών (στο εξωτερικό - σ.σ.). Ενώ με την Ελλάδα έχουμε πολύ καλή και επαγγελματική συνεργασία στον τομέα αυτό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με το Βούλγαρό ομόλογό του Νικολάι Μλαντένοφ.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αξιωματούχο, στις βουλγαρικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στο εξωτερικό έχουν σταλεί οδηγίες για πρόσθετα μέτρα ασφάλειας.

«Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε για κάποια ανύπαρκτη "ομαδοποίηση"», απάντησε, εξ άλλου, ο Βούλγαρος Υπουργός σε ερώτηση της ΒΝΡ, γιατί η Βουλγαρία επιλέχθηκε ανάμεσα στην «ομάδα των χωρών», εναντίον των πρεσβειών των οποίων οι άγνωστοι έστειλαν παγιδευμένα δέματα.

Ο κ. Μλαντένοφ ανέφερε επίσης ότι «οι έρευνες συνεχίζονται αυτή τη στιγμή και η ενημέρωση, την οποία διαθέτουμε, δεν είναι οριστική, αλλά, όπως δείχνουν και οι αναλύσεις των Ελλήνων συναδέλφων μας, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για εσωτερικές εξελίξεις στην ίδια τη χώρα που δεν έχουν καμία σχέση (τουλάχιστον αυτή είναι η ελπίδα όλων μας) με τις ανησυχίες της παγκόσμιας κοινής γνώμης με αφορμή τη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία».

Απάντησε, τέλος, αρνητικά στο ερώτημα αν υπάρχει λόγος να προειδοποιούνται οι Βούλγαροι πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στην ελληνική πρωτεύουσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή