Εκρηκτικά στο δέμα για Μέρκελ

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 21:07
UPD:22:47

Εκρηκτικό μηχανισμό, «ίδιας κατασκευής» με εκείνους που εντοπίστηκαν στην Αθήνα, περιείχε το πακέτο που ταχυδρομήθηκε στην καγκελαρία στο Βερολίνο, όπως επιβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

A- A A+

Εκρηκτικό μηχανισμό, «ίδιας κατασκευής» με εκείνους που εντοπίστηκαν στην Αθήνα, περιείχε το πακέτο που ταχυδρομήθηκε στην καγκελαρία στο Βερολίνο, όπως επιβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Πρόσθεσε δε ότι το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί πριν από δύο ημέρες από την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ είχε επιβεβαιώσει την αποστολή του πακέτου «με αποδέκτη προσωπικά την καγκελάριο» Άγκελα Μέρκελ.

Κατά τον κ. Ζάιμπερτ «το περιεχόμενο του παγιδευμένου πακέτου ήταν ικανό τουλάχιστον να τραυματίσει ανθρώπους», διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «δεν υπήρξε τραυματισμός». Ο κ. Ζάιμπερτ απέφυγε οποιαδήποτε άλλη αναφορά στη φύση της εκρηκτικής ύλης, περιοριζόμενος στη δήλωση ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος άρχισε έρευνες οι οποίες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων ενημέρωσης, ως αποστολέας αναγράφονταν το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Tagesspiegel», το πακέτο έφτασε με την εταιρεία UPS στην υπηρεσία ταχυδρομείου της καγκελαρίας στις 13:00 τοπική ώρα. Είχε μέγεθος φορητού φακέλου εγγράφων και περιείχε μαύρη εκρηκτική ύλη, ικανή σύμφωνα με ειδικούς να τραυματίσει το άτομο που θα το άνοιγε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Morgenpost υπήρξε προειδοποίηση για το παγιδευμένο πακέτο. Η υπηρεσία του ταχυδρομείου δεν βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο της καγκελαρίας. Για το λόγο αυτό δεν εκκενώθηκε το κτήριο της καγκελαρίας, ενώ το γραφείο του ταχυδρομείου έκλεισε από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

H εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επικαλούμενη στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας κάνει λόγο για πακέτο-βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε βιβλίο, στο οποίο είχε αφαιρεθεί το περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung, οι αρχές ασφαλείας εικάζουν ότι πίσω από την ενέργεια βρίσκονται Έλληνες αριστεροί εξτρεμιστές.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Bild υποστηρίζει ότι το πακέτο ήταν παγιδευμένο με άγνωστο μέχρι τώρα εκρηκτικό και πυροδοτικό μηχανισμό, ικανό σε περίπτωση έκρηξης να τραυματίσει ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή