Δεύτερη λευκή ισοπαλία για Παναθηναϊκό με Ρούμπιν

Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 21:25
UPD:22:31

A- A A+

Όπως και πριν 15 ημέρες στην Αθήνα, έτσι και απόψε στο Καζάν ο Παναθηναϊκός σεβάστηκε υπέρ του δέοντος τη Ρούμπιν, από την οποία απέσπασε μεν λευκή ισοπαλία, αλλά με αυτό το αποτέλεσμα αποχαιρέτησε τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Οι «πράσινοι» με τριάδα στα στόπερ -τακτική που άλλοτε τους είχε αποφέρει μεγάλα αποτελέσματα στην Ευρώπη- παρουσίασαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά στο επιθετικό κομμάτι για άλλο ένα παιχνίδι πάλευε ολομόναχος, χωρίς να υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να τον τροφοδοτήσει.

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν θέλησε να ρισκάρει, αφαιρώντας παίκτη από την αμυντική του λειτουργία και απλώς πέρασε στην επανάληψη τους ξεκούραστους Γκοβού και Χριστοδουλόπουλο αντί των Γκαρσία και Καραγκούνη.

Παρόλα αυτά, οι Ρώσοι δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση πως ήταν η ομάδα φόβητρο που θα έπρεπε ο αντίπαλος της να την κοιτάξει με δέος. Η επιθετική τους ανάπτυξη ήταν ιδιαίτερα αργή και η άμυνά της φαινόταν πως θα έκανε το λάθος, αν πιεζόταν. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει εκτός έδρας νίκες από πολύ μεγαλύτερους αντιπάλους και είναι κρίμα να χάνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο σε δυο παιχνίδια με τη Ρούμπιν.

Με τις δυο ομάδες αλληλοεξουδετερωμένες, λοιπόν, το παιχνίδι είχε πολύ κακό ρυθμό και ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Στο ξεκίνημα μόνο το «τριφύλλι» μπήκε λίγο πιο δυνατά και προσπάθησε να πιέσει, ενώ από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές για ένα πεντάλεπτο από το 75' μέχρι και το 80', όταν σε εκείνο το σημείο ο Αλέξανδρος Τζόρβας κλήθηκε να πραγματοποιήσει δυο τρεις καλές επεμβάσεις για να διατηρήσει το μηδέν στην εστία του.

Κατά τ' άλλα, κορυφαίος από την πλευρά των φιλοξενούμενων ήταν ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος αντί της συνήθης θέσης του στα χαφ, ο Νίκος Νιόπλιας τον εμπιστεύτηκε σε ρόλο στόπερ. Πλάι στους Μπουμσόνγκ και Καντέ ο Έλληνας άσος τα πήγε περίφημα, αποδεικνύοντας πως μπορεί να μην έχει τις αντοχές για τη μεσαία γραμμή, όμως χάρη στο μυαλό του παραμένει υπερπολύτιμο εργαλείο εκεί όπου θα χρειαστεί να καλύψει λιγότερα μέτρα.

Με δυο βαθμού πλέον μετά από τέσσερα ματς, τα πράγματα πλέον είναι πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, όχι για το Champions League, αλλά για το αν θα συνεχίσει στην Ευρώπη και στο Europa League. Η Ρούμπιν με τρεις βαθμούς θέλει μόνο μια νίκη επί της Κοπεγχάγης στην έδρα της για να «σφραγίσει» την τρίτη θέση, την ώρα που οι «πράσινοι» θα πρέπει να πάνε για εκτός έδρας νίκη στη Δανία την τελευταία αγωνιστική, ελπίζοντας πως οι Ρώσοι δεν τα κατάφεραν απέναντι στην παρέα του Νταμ Εντόι. Εκτός πια και αν το «τριφύλλι» κάνει την έκπληξη και πάρει τη νίκη κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις:

Ρούμπιν Καζάν: (Κούρμπαν Μπερντίεβ): Ριζικόφ, Καλεσίν, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Ανσάλντι, Νομπόα, Νάτχο, Κασάεφ (72' Γκεκντενίζ Καραντενίζ), Ριαζάντσεφ, Κάρλος Εντουάρντο (72' Μάρτινς), Κορνιλένκο (86' Μεντβέντεφ)

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ (58' Μαρίνος), Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης, Λουίς Γκαρσία (69' Γκοβού), Σισέ

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις