Ο γερμανικός Τύπος για το δέμα - βόμβα προς Μέρκελ

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 10:58
UPD:11:00

A- A A+

Τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου μονοπωλεί σήμερα το δέμα – βόμβα που προοριζόταν για τη γερμανική καγκελαρία.

«Πακέτο βόμβας στην καγκελαρία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung. Αναφέρεται ακόμα ότι «η αστυνομία απενεργοποιεί εκρηκτικά που είχαν παραλήπτη την Αγγελα Μέρκελ και ήταν κρυμμένα σε βιβλίο που είχε αφαιρεθεί το περιεχόμενό του».

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας μεταφέρει εκτιμήσεις κύκλων των αρχών ασφαλείας ότι πρόκειται για «στοχευμένη δράση Ελλήνων αριστερών εξτρεμιστών κατά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα». Άλλο δημοσίευμα στις εσωτερικές σελίδες της Suddeutsche Zeitung τιτλοφορείται: «Γυμνή βία αριστερών ομάδων τρομοκρατούν την Ελλάδα».

Στο πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung αναγράφεται: «Βρέθηκε πακέτο-βόμβα στην καγκελαρία». Στις εσωτερικές σελίδες αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σειρά από πακέτα βόμβες στην Αθήνα. Προφανώς αριστερό εξτρεμιστικό υπόβαθρο».

Η Frankfuarter Rundschau δημοσιεύει εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Αθήνα / στόχος ήταν και η γερμανική πρεσβεία».

«Πακέτο βόμβας στην Καγκελαρία / εκρηκτική ύλη ίδιας κατασκευής εστάλη επίσης σε πολλές πρεσβείες στην Αθήνα», γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η λαϊκή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild Zeitung, υπό τον τίτλο «Αυτός έστειλε τα εκρηκτικά στην καγκελάριο» δημοσιεύει φωτογραφία ενός από τους συλληφθέντες, που μεταφέρεται από τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή