Νικητές και ηττημένοι στις μάχες των Ελληνοαμερικανών υποψηφίων

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 11:38

Ο υποψήφιος για την Γερουσία στο Ιλινόι, Αλέξης Γιαννούλιας, ηττήθηκε με ποσοστό 46% έναντι 48% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.

A- A A+

Μικτή είναι η εικόνα από τις μάχες των Ελληνομερικανών υποψηφίων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ. Από τους δέκα ομογενείς που κατήλθαν στις εκλογές, τέσσερις κέρδισαν, πέντε έχασαν από τους αντιπάλους τους, ενώ ένας ήταν πολύ κοντά με τον αντίπαλό του.

Οι μεγαλύτερες νίκες ήρθαν από τους Ελληνοαμερικανούς υποψηφίους που διεκδικούσαν την επανεκλογή τους και κατάφεραν τελικά να ανανεώσουν τη θητεία τους στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στους νικητές της βραδιάς, ο Γιάννης Σαρμπάνης από την Πολιτεία του Μέριλαντ, ο οποίος συγκέντρωσε 60% των ψήφων έναντι 37% του αντιπάλου του, ενώ ηχηρή ήταν η επικράτηση και του Κώστα Μπιλιράκη από την Πολιτεία της Φλόριντα με το εντυπωσιακό 71% έναντι 29% του αντιπάλου του (με καταμετρημένο το 97% των ψήφων).

Την ίδια ώρα, με καταμετρημένο το 64% των ψήφων, η Σέλεϊ Μπέρκλεϊ από την Νεβάδα προηγείτο με 62% έναντι 35% του αντιπάλου της. Στους νικητές και η Νίκη Τσόγκα από την Μασαχουσέτη συγκεντρώνοντας ποσοστό 55%.

Στο νήμα έχασε από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της η Ντίνα Τάιτους στην 3η εκλογική περιφέρεια της Νεβάδα, με 47,4 έναντι 48,2%.

Ήττα και για τους δύο Ελληνοαμερικανούς υποψηφίους για την Γερουσία, τον Αλέξη Γιαννούλια στο Ιλινόι και τον Τσάρλι Κριστ στη Φλόριντα. Ο πρώτος έχασε με ποσοστό 46% έναντι 48% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του και ο δεύτερος με 30% έναντι 49%.

Επίσης, δεν εκλέχτηκε η Σουζάνα Κοσμά, βουλευτής της 24ης περιφέρειας της Φλόριντα, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 40% έναντι 54% του αντιπάλου της.

Τέλος, την ήττα γνώρισε και ο νέος Ελληνοαμερικανός πολιτικός Ντην Σκόντρας, από την Πολιτεία του Μέιν, ο οποίος φιλοδοξούσε να εκλεγεί για πρώτη φορά στην Βουλή αλλά έχασε με διαφορά 43%-57%. Μεταξύ των ηττημένων και ο Ζαχαρίας Σπέις από το Οχάιο που συγκέντρωσε ποσοστό 40,4% έναντι 53,9% του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.

πηγή Voice of America

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή