Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση σέβεται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 12:37
UPD:17:16

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους.

A- A A+

Η κυβέρνηση τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την πρόσφατη τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου ότι οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας είναι «ο πιο αντιπαραγωγικό κλάδος του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς σχετικά μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, με αντικείμενο την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους.

Ευ. Βενιζέλος: Η Κυβέρνηση τιμά, σέβεται και υποστηρίζει τις Ενοπλες Δυνάμεις

Ευ. Βενιζέλος: Η Κυβέρνηση τιμά, σέβεται και υποστηρίζει τις Ενοπλες Δυνάμεις

«Η κυβέρνηση στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Τους μεταφέρω, ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το φρόνημα του ελληνικού λαού: Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν», συμπλήρωσε.

Οσον αφορά στο διακύβευμα των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επανέλαβε ότι θα πρέπει να αναδειχθούν ηγεσίες ικανές και άξιες, να ανταποκριθούν στην πρόκληση του Καλλικράτη. «Από τις εκλογές η χώρα να βγει πολιτικά ισχυρή και σταθερή με κοινωνική συνεννόηση και εθνικά ενωμένη διότι αντιμετωπίζει εθνική πρόκληση», πρόσθεσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει τα σωστά μηνύματα.

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα πρέπει να είναι ισχυρή και σταθερή το βράδυ των εκλογών

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα πρέπει να είναι ισχυρή και σταθερή το βράδυ των εκλογών

«Δεν τοποθετήθηκαν στο ίδιο ζήτημα» και «δεν υπάρχει διάσταση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου και του Ευ. Βενιζέλου.

«Αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος σαφέστατα ισχύει», είπε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «κάποιες απόψεις του κ. Πάγκαλου δεν έρχονται σε αντίθεση με αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος σαφέστατα είναι ο αρμόδιος υπουργός και σαφέστατα εκφράζει και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Αιχμές από το ΛΑΟΣ

«Ευτυχώς που έστω και καθυστερημένα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος ανέλαβε την ευθύνη να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των Ενόπλων Δυνάμεων», σχολίασε αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Κάλεσε μάλιστα και τον κ. Παπουτσή να κάνει το ίδιο για τα Σώματα ασφαλείας μετά την άδικη, όπως επισήμανε, επίθεση που δέχθηκαν Στρατός και Αστυνομία από τον κ. Πάγκαλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή