Τρίτη «μάχη» για Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα απόψε

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 12:45
A- A A+

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μάλαγα στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας (7.30μ.μ, Novasports1), με τους «ερυθρόλευκους» να ευελπιστούν ότι η απρόσμενη ήττα από την Μπάμπεργκ θα ξεχαστεί μέσω της εμφατικής επικράτησης επί της ομάδας της Ανδαλουσίας.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδος καλούνται να επιστρέψουν στις νίκες, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ώστε να έχουν σαφές προβάδισμα για την κορυφή του β΄ομίλου.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που ευελπιστεί στη μαζική συμπαράσταση του κόσμου στο ΣΕΦ, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ζόραν Έρτσεγκ που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα στο δεξί πόδι, ενώ ο Ματ Νίλσεν θα αγωνιστεί κανονικά, παρά τη θλάση που υπέστη στα πλευρά.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Ανδαλουσίας, που δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στην ACB, θυμίζει.. «νοσοκομείο», καθώς οι Γιώργος Πρίντεζης, Κάρλος Χιμένεθ, Πάντσι Μπαρέρα και Αουγκούστο Λίμα ταλαιπωρούνται από μικροπροβλήματα τραυματισμών, ενώ περιορισμένος αναμένεται να είναι ο χρόνος συμμετοχής του Τέρελ ΜακΙντάιρ (σ.σ ταλαιπωρείται από πελματιαία απονευρωσίτιδα).

Προϊστορία

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός και η Μάλαγα συναντήθηκαν. Από τότε οι δυο ομάδες έχουν παίξει δέκα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν επτά νίκες και τους Ισπανούς τρεις. Σημειώνεται πως όλα τους τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν γίνει για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η τελευταία συνάντηση των κυπελλούχων Ελλάδος με την ομάδα της Ανδαλουσίας έγινε την περασμένη σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε 89-68 στο ΣΕΦ και κάλυψε τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι. Αυτή η νίκη ήταν και η πλέον καθοριστική για να κατακτήσουν οι Πειραιώτες την πρωτιά στον όμιλό τους.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις