Τα ιταλικά ΜΜΕ για το παγιδευμένο πακέτο στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 13:13

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το δέμα που προοριζόταν για τον Ιταλό πρωθυπουργό και εντοπίστηκε σε εμπορικό αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθε από την Αθήνα, ζύγιζε 2,5 κιλά.

A- A A+

Στην αποστολή του παγιδευμένου πακέτου με παραλήπτη τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρεται σήμερα ο ιταλικός Τύπος. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το δέμα που προοριζόταν για τον Ιταλό πρωθυπουργό και εντοπίστηκε σε εμπορικό αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθε από την Αθήνα, ζύγιζε 2,5 κιλά. Όπως διευκρινίζεται, πρόκειται για ένα ελληνικό βιβλίο, στις σελίδες του οποίου είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Το αεροσκάφος, πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, και καθώς προσπαθούσαν οι πυροτεχνουργοί να εξουδετερώσουν το μηχανισμό, αυτός ανεφλέγη. Πλέον η ιταλική αστυνομία εξετάζει ό,τι περισώθηκε από το μηχανισμό.

Στο περιτύλιγμά του το πακέτο έγραφε «προς την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, Ρώμη».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Repubblica, «πρόκειται για εκρηκτικό πακέτο παρόμοιο με εκείνο που είχε σταλεί, τον Δεκέμβριο του 2003, στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι. Μια τεχνική που φέρεται να σχετίζεται με το διεθνές αναρχικό δίκτυο».

Σύμφωνα με σχολιαστή της εφημερίδας Corriere della Sera, «το φαινόμενο των παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων, αλλάζει την καθημερινή ζωή της Ελλάδας και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, αν η σειρά αυτών των "επικίνδυνων αποστολών" έχει ολοκληρωθεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή