Χρ. Παπουτσής: Δεν φοβόμαστε

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 13:37
UPD:14:57

Σχετικά με τα ύποπτα δέματα και τους φακέλους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν προκύπτει ευθύνη των αρχών του αεροδρομίου.

A- A A+

Ικανοποιημένος από από τα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας στο θέμα με τα δέματα - βόμβες, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΟΙΚ για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του.

«Δεν φοβάμαι, αλλά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής και συμπλήρωσε ότι σε επαγρύπνηση πρέπει να είναι και οι ίδιοι οι πολίτες. «Δεν είναι υπόθεση μόνο της αστυνομίας. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών και υπόθεση όλης της κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χρ. Παπουτσής: Δεν φοβάμαι, αλλά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση

Χρ. Παπουτσής: Δεν φοβάμαι, αλλά βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση

Σχετικά με τα ύποπτα δέματα και τους φακέλους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν προκύπτει ευθύνη των αρχών του αεροδρομίου, καθώς, όπως είπε, «ο έλεγχος γίνεται με ευθύνη των ιδίων των εταιρειών, των επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν και δικά τους αεροπλάνα μεταφοράς, ιδιωτικά αεροπλάνα». Εκανε επίσης λόγο για νομοθετικό κενό στη λειτουργία των εταιρειών ταχυμεταφορών και ζήτησε να ανοίξει ένας διάλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της νομοθεσίας σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «εφόσον θέλουμε να υποστηρίζουμε τη Συνθήκη Σένγκεν και πέραν αυτών και σε παγκόσμιο επίπεδο για τη συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή