Κύπελλο: Δύσκολα ο Ολυμπιακός στους «16»

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 19:01
UPD:19:08
A- A A+

Ο Πάντελιτς με ένα λυτρωτικό γκολ στο 87' ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος κέρδισε με 1-0 την Ηλιούπολη στο Αιγάλεω και πέρασε στους «16» του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε το σύστημά του. Το γνωστό 4-4-1 παρέμεινε και στον αγώνα με την Ηλιούπολη. Ο Νικοπολίδης ήταν ο βασικός γκολκίπερ.

Την αμυντική τετράδα συνέθεταν οι Μοντεστό, Γκαλίτσιος, Χολέμπας και Ποτουρίδης με τους Ποτουρίδη και Μοντεστό να είναι οι δύο στόπερ. Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ουρτάδο και στο κέντρο ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος.

Στα χαφ άρχισαν το ματς οι Ρόμενταλ και Ζαϊρί. Κρυφός κυνηγός ξεκίνησε ο Νεμεθ και μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.

Η Ηλιούπολη κατέβηκε με σχήμα 4-1-4-1. Ο Μαράμας ήταν βασικός γκολκίπερ. Στόπερ ξεκίνησαν οι Παραράς και Νικολόπουλος. Τα δύο μπακ ήταν οι Κατεμής και Άλκης με τον πρώτο να είναι δεξιά και τον δεύτερο αριστερά.

Κεντρικά χαφ άρχισαν οι Φουφούλας και Ουρόσεβιτς. Δεξί χαφ έπαιζε ο Ηλιόπουλος και αριστερό χαφ ο Κρητικός. Στην επίθεση πίσω από τον προωθημένο Κάμπα έπαιζε ο Στεφανίδης.

Με πολλά νέα πρόσωπα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος και ήταν λογικό πως οι παίκτες ήθελαν κάποιο χρόνο για να δέσουν μεταξύ τους. Οι παίκτες του Βαλβέρδε επιχείρησαν να προκαλέσουν ρήγματα στον αντίπαλό τους είτε από τα πλάγια είτε με βαθιές μπαλιές.

Έναν τρόπο που δεν έφερε το ανάλογο αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε τρεις ευκαιρίες να σκοράρει: μία στο 11’ με τον Γ. Παπαδόπουλο, μία στο 39’ με τον Ζαϊρί την πλέον κλασική στο 41’ με τον Μήτρογλου. Στο 41’ έγινε αρχικά ένα σουτ του Χολέμπας το οποίο απέκρουσε αρχικά ο Μάραμας και στην επαναφορά της μπάλας ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να σκοράρει.

Γενικά ο Ολυμπιακός έδειξε αρκετά προβληματικό έως και κακό αγωνιστικό πρόσωπο παρά την εσωτερική αλλαγή που έγινε μεταξύ Ρόμενταλ και Ζαϊρί, που άλλαξαν πλευρές. Η πλειοψηφία των αναπληρωματικών που έριξε στην… μάχη του Κυπέλλου δεν στάθηκαν στο ύψος τους αντιμετωπίζοντας μάλιστα προβλήματα με τους αντιπάλους τους.

Η Ηλιούπολη από μέρους της έβγαλε πάθος στο παιχνίδι της αλλά και αποφασιστικότητα. Στο 37’ είχε μία καλή στιγμή με σουτ-γύρισμα του Στεφανίδη που απέκρουσε δύσκολα ο Νικοπολίδης ενώ ένα λεπτό μετά από την Ηλιούπολη φώναξαν για χέρι του Γκαλίτσιου, που όμως όπως φάνηκε δεν ήταν. Έτσι κύλησε το πρώτο μέρος με έναν Ολυμπιακό να μην πείθει σε καμία των περιπτώσεων με την αγωνιστική του εικόνα και την Ηλιούπολη να δείχνει να πατάει πιο καλά στα πόδια της, ειδικά προς το τέλος του.

Ο Βαλβέρδε αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού. Έβγαλε τον Ζαϊρί για να περάσει στην θέση του τον Πάντελιτς και έβαλε χαφ τον Νέμεθ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει άλλη μία πολύ καλή φάση στο 54’. Μετά από μία σέντρα του Ρόμενταλ, ο Μήτρογλου έκανε την κεφαλιά που απέκρουσε ο Μαράμας και ο Πάντελιτς κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στην συνέχεια ο Βάσκος έριξε και τον Ντουντού στο ματς αντί του Ουρτάδο, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη λειτουργία στον χώρο του κέντρου αλλά και πιο καλή οργάνωση.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού και τις ευκαιρίες που έκαναν στο υπόλοιπο του Β’ μέρους το γκολ δεν ερχόταν με τίποτα. Στην επανάληψη οι Πειραιώτες αν και βελτίωσαν την εικόνα τους εξακολούθησαν να έχουν έντονα προβλήματα απέναντι στην Ηλιούπολη.

Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι την φάση του 86’. Ο Γκαλίτσιος έβγαλε μία ωραία σέντρα και ο Παντελιτς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να κάνει με κεφαλιά από κοντά το τελικό 0-1 και να λυτρώσει έτσι τον Ολυμπιακό σε ένα δύσκολο γι’ αυτόν απόγευμα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις