Την Πέμπτη η απολογία των δύο για τα παγιδευμένα πακέτα

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 19:26
A- A A+

Αύριο Πέμπτη το πρωί θα οδηγηθούν ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων. Οι δυο νεαροί κατηγορούνται για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Σήμερα, ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» οδηγήθηκε ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρός, ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία.

Η απολογία του θα είναι και η τελευταία που θα συμπεριληφθεί σε αυτήν τη δικογραφία καθώς σύντομα αναμένεται η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση. Θα αποσταλεί δε από τους εφέτες στην αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών κ. Ξ. Δημητρίου για να υποβάλει συμπληρωματική πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών.

Ήδη έχει προηγηθεί η πρόταση της κ. Δημητρίου με την οποία ζητά την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 12 από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση και την απαλλαγή των υπολοίπων πέντε για τους οποίους κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Μετά την εισαγγελική πρόταση και για τον 22χρονο, το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται πολύ σύντομα να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων ώστε να κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες για προσδιορισμό της εκδίκασης, καθώς το 18μηνο προφυλάκισης για κάποιους κατηγορουμένους λήγει τον προσεχή Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή