Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενημερωτικό σημείωμα για τα πακέτα - βόμβες στην Ελλάδα

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 19:37
A- A A+

Σύντομο ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα πακέτα-βόμβες που εστάλησαν μέσω εταρειών ταχυμεταφορών, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο σημείωμα σημειώνεται ότι «στη διάρκεια των τελευταίων δυο ημερών ένας αριθμός πακέτων - βομβών εστάλησαν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα. Μερικές εξεράγησαν και άλλες κατεστράφησαν από την αστυνομία με ελεγχόμενες εκρήξεις».

Αναφέρεται επίσης ότι η ελληνική αστυνομία έχει συλλάβει δυο υπόπτους και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ επισημαίνεται ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή του Φαλήρου, η οποία, όμως, είναι αποτέλεσμα ληστείας και δεν σχετίζεται με την υπόθεση των βομβών.

«Οπως πάντα», προστίθεται στο σημείωμα, «ενθαρρύνουμε τους Αμερικανούς πολίτες να λειτουργούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες με γνώμονα την κοινή λογική και εάν ανακαλύψουν ή είναι αποδέκτες ύποπτων πακέτων, να μην επιχειρήσουν να τα ανοίξουν, αλλά να καλέσουν τον αριθμό για τα επείγοντα περιστατικά της αστυνομίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή