Αλ. Παπαρήγα: Καμία υποχώρηση στον εκβιασμό του Πρωθυπουργού

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 21:20
A- A A+

«Καμιά υποχώρηση στον εκβιασμό, γιατί θα ανοίξουμε την όρεξη για νέο κύκλο απάνθρωπων πιέσεων» τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, υποστηρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός «μας απειλεί με εκλογές εθνικές, και αν οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες πάλι με τον εκβιασμό και το πιστόλι στον κρόταφο θα πολιτευθεί».

Κατά την κεντρική της ομιλία στο Πεδίον του Άρεως, υπογράμμισε πως «η ψήφος έχει πολιτικό χαρακτήρα και πολιτικό αποτέλεσμα» και κάλεσε τους εργαζόμενους να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αναφερόμενη στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποστολές εκρηκτικών μηχανισμών σε πρεσβείες και προσωπικότητες, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «τρίβουν τα χέρια τους με τα πακετάκια με τους εκρηχτικούς μηχανισμούς», υποστηρίζοντας ότι «αφού ο εκβιασμός των πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να πιάνει, ελπίζουν τα πιάσει ο εκφοβισμός για αποσταθεροποίηση».

Πρόσθεσε πως οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ σημείωσε ότι, η ψήφος θα δείξει αν ο λαός θεωρεί σωτηρία το Μνημόνιο ή βαρβαρότητα, αν ο λαός θέλει συνέχιση της ίδιας πολιτικής που έχουμε γνωρίσει για 20 ολόκληρα χρόνια, ή θέλει διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης φιλεργατικό, φιλολαϊκό και τόνισε ότι το κυριότερο είναι ότι: Κρίνεται αν το εκλογικό αποτέλεσμα θα βάλει φρένο στα χειρότερα, θα δημιουργήσει δυναμική ή θα πάμε ακόμα πιο πίσω, νομιμοποιώντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Εκτίμησε μάλιστα πως αν δεν καταδικαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν δεν ηττηθεί η στρατηγική της ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα του λαού στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή