Ευρωλίγκα: Ολυμπιακός-Ουνικάχα 93-66

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 21:57
A- A A+

«Μαγικός» ο Ολυμπιακός διέλυσε την Ουνικάχα Μάλαγα (93-66) και κέρδισε δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο παιχνίδι στο ΣΕΦ με... σβηστές μηχανές. «Σκυλίσια» άμυνα από τους «ερυθρόλευκους», που είχαν για κορυφαίους τους Σπανούλη, Μπουρούση και Παπανικολάου.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκρινε το παιχνίδι με τη Μάλαγα ως το σημαντικότερο μέχρι στιγμής στη σεζόν εξηγώντας ότι η αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ θα πρέπει να έχει συνέχεια και να μην περιοριστεί στο ματς με την ΑΕΚ. Οι παίκτες του εκτέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές και κέρδισαν άνετα ένα ακόμα παιχνίδι στο ΣΕΦ στην προσπάθεια τους να σβήσουν την ήττα από την Μπάμπεργκ. Ο Μάρκο Κέσελ έμεινε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός με τον Ίβκοβιτς να δείχνει στον παίκτη του ότι θα τον επαναφέρει μόλις επανέρθει για τα καλά σε φόρμα και όχι επειδή «εξέτισε» κάποια ποινή.

Οι αλλαγές σε σχέση με την Κυριακή ήταν μικρές και ανεπαίσθητες για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Στη θέση της ΑΕΚ βρισκόταν η Μάλαγα και στις εξέδρες βρίσκονταν (έστω και λίγοι) θεατές. Κατά τα λοιπά, το παιχνίδι απέναντι στην Ένωση και αυτό κόντρα στους Ανδαλουσιάνους δεν είχε μεγάλη διαφορά.

Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν καλάθι στην πρώτη επίθεση της Μάλαγα στον αγώνα από τον Πρίντεζη. Έκτοτε για να «ματώσει» το διχτάκι των Πειραιωτών από καλάθι εντός παιδιάς πέρασαν έξι λεπτά, όταν χρίστηκε και πάλι σκόρερ ο Πρίντεζης (14-5, 6’). Το ίδιο… βιολί στην άμυνα το συνέχισαν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, όταν η Μάλαγα κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα τρίποντο με τον Τρίπκοβιτς στο 10’ (ενδιάμεσα οι Ισπανοί πρόσθεσαν άλλους τρεις πόντους από βολές).

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός χάρη στην καλή του λειτουργία στην επίθεση κατάφερνε να ανεβάζει σταδιακά τη διαφορά. Αρχικά αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο Νεστέροβιτς, ο οποίος τροφοδοτήθηκε ιδανικά από τον Σπανούλη που πιέζοντας στην άμυνα βοήθησε τα μέγιστα για να τρέξει η ομάδα του στην επίθεση.

Με δυο τρίποντα του Παπανικολάου και ένα του Τεόντοσιτς ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το απόλυτο (3/3) έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. αλλάζοντας τις συνήθειες των τελευταίων του αγώνων. Με την είσοδο του Μαυροκεφαλίδη στο παιχνίδι, οι Πειραιώτες απέκτησαν έναν παίκτη ικανό να παίξει με πλάτη στο καλάθι, αλλά κυρίως έναν φτεροπόδαρο ψηλό που μπορούσε να ακολουθεί ως τρέιλερ τους αιφνιδιασμούς και να τελειώνει τις φάσεις.

Η διαφορά ανέβηκε έτσι γρήγορα στο +20 (31-11, 12’) και όλα έμοιαζαν πιο εύκολα για τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Παπανικολάου με την αλτικότητα του βοήθησε αρκετά στον έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά ήταν παραγωγικότατος και στην επίθεση φθάνοντας γρήγορα σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο 18’ το προβάδισμα για τους «ερυθρόλευκους» έφθασε το +24 (45-21) και εξαιτίας της αδυναμίας της Μάλαγα να βρει λύσεις στην επίθεση η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους είκοσι πόντους μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου.

Μόλις οι δυο ομάδες όμως, επέστρεψαν στο παρκέ, τα πάντα ήταν διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός θύμιζε Μπάμπεργκ και η Μάλαγα δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Οι Ισπανοί έτρεξαν σερί 13-2 (49-58, 24’)στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα να παίζει σαν υπνωτισμένος. Η Μάλαγα με τον ΜακΙντάιρ να παίρνει τα πάνω του έφθασε τη διαφορά και σε μονοψήφια επίπεδα (5-243, 25’), αλλά όλα άλλαξαν με την είσοδο του Μπουρούση στη θέση του Νεστέροβιτς.

Με πρωταγωνιστή τον Καρδιτσιώτη σέντερ ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 16-0 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου και έθεσε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι. Ο Μπουρούσης πέτυχε 10 πόντους κατά τη διάρκεια του καταλυτικού για την εξέλιξη του παιχνιδιού πενταλέπτου και ο Σπανούλης τελείωσε τη δουλειά με το 68-43 του 30’ να κόβει για τα καλά τον αέρα στη Μάλαγα.

Στη συνέχεια, το μόνο που ενδιέφερε ήταν η τελική τιμή της διαφοράς, αφού οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν ταχύτητα σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ η Μάλαγα αδυνατούσε να ανταγωνιστεί σε σοβαρό βαθμό τον Ολυμπιακό. Το τελικό σκορ (93-66) πιστοποίησε ότι το ΣΕΦ παραμένει το ισχυρό όπλο των «ερυθρολεύκων», αφού στο γήπεδο τους μεταμορφώνονται προς το καλύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 47-25, 68-45, 93-66

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2 (4ασ., 2κλ., 3λ.), Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16 (2/4τρίπ., 7ασ., 2κλ., 4λ.), Μπουρούσης 17 (7ρ.), Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 4, (3κλ., 4λ.), Παπανικολάου 17 *4/4δίπ., 2/3τρίπ., 3/3β., 6ρ., 1ασ., 1κλ., 1λ.), Τεόντοσιτς 11 (3/5τρίπ., 9ασ., 1κλ., 2λ.), Γκόρντον 4 (4κλ., 2λ.)

Ουνικάχα (Ρενέσες): Ροντρίγκεθ, Φρέιρε 6 (4λ.), Πρίντεζης 13 (5/10δίπ., 0/2τρίπ., 3/4β., 4ρ., 1ασ., 1λ.), Μπαρέρα, Χιμένεθ 9 (2/3τρίπ.), Τρίπκοβιτς 7 (1/5τρίπ.), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 14 (9ρ.), ΜακΙντάιρ 14 (3/8τρίπ., 4ασ., 3κλ., 4λ.), Άρτσιμπαλντ 1

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις