Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 09:14
UPD:12:27
A- A A+

* Προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα με τίτλο "Διαρθρωτική Προσαρμογή εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης".

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζόμενους. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων στην εκπόνηση και την εφαρμογή σχεδίων διαρθρωτικής προσαρμογής προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Οι δράσεις των σχεδίων θα αφορούν κυρίως τους τομείς:

* Της βελτιστοποίησης χρήσης πόρων.

* Της ενίσχυσης της εξωστρέφειας.

* Της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

* Της ανάπτυξης μοντέλων και πρακτικών διασφάλισης θέσεων εργασίας που απειλούνται.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες επιχειρήσεις απασχολούν πάνω από 50 εργαζόμενους και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πριν την 01/07/2008. Οι ενέργειες που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του προγράμματος αφορούν δύο κατηγορίες:

α) Συμβουλευτικές υπηρεσίες.

β) Δράσεις κατάρτισης - επανακατάρτισης του προσωπικού.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου 2010.

* Από σήμερα Πέμπτη 4/11 έως και τη Δευτέρα 8/11/2010 εργασίες κατασκευής ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης και ασφαλτοτάπητα σε όλο το πλάτους του οδοστρώματος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Αγιο Ιωάννη Χωστό μέχρι τη διασταύρωση του Βιολογικού Καθαρισμού, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης. Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

* Ξεκινά σήμερα στο ξενοδοχείο «Caravel» και θα διαρκέσει έως τις 15 Νομεβρίου το ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στο συνέδριο, στο οποίο θα μετάσχουν 800 άτομα, εκπρόσωπιο από 118 χώρες, ξεδιπλώνεται η πολιτική να γίνει η Ελλάδα επίκεντρο αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

* Περιοδεία στα Ιωάννινα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στις 3:25 μ.μ. άφιξη στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Γιάννη Παπαδημητρίου και τον υποψήφιο δήμαρχο, Χρήστο Μαντά. Θα γίνουν δηλώσεις. Στις 5:30 μ.μ. έως τις 6:30 μ.μ περιοδεία στην αγορά της πόλης. Στις 6:45 μ.μ. χαιρετισμός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του περιφερειακού και δημοτικού συνδυασμού, στον πεζόδρομο της οδού Καλλάρη.

* Τον Δήμο Φιλιατρών θα επισκεφθεί σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση, Παναγιώτης Κατσαρής. Το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο τηλεοπτικό κανάλι «Μεσόγειος».

* Περιοδεία στη Θεσπρωτία πραγματοποιεί σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης. Το πρωΐ θα επισκεφθεί διαδοχικά την Εφορία, τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στους Φιλιάτες. Το μεσημέρι θα περιοδεύσει στο Ασπροκκλήσι και στη Σαγιάδα. Νωρίς το απόγευμα θα μιλήσει για το αγροτικό πρόγραμμα του συνδυασμού σε συγκέντρωση των κατοίκων της Κεστρίνης και το απόγευμα θα βρεθεί κοντά στους πολίτες του Δήμου Αχέροντα σε συγκέντρωση που θα γίνει στο Γαρδίκι.

* Επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο "Constructa-The First Black Sea Partnership Forum on Eco-compatible Construction Materials", που θα εστιάζει στα δομικά υλικά, διοργανώνει σήμερα στα γραφεία του (Τσιμισκή 26, Θεσσαλονίκη) το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο του προγράμματος Black Sea Trade and Investment Promotion Programme του ΟΗΕ.

* Από σήμερα έως τις 14 Νοεμβρίου στη Στοά Σπύρου Μίλιου ομαδική θεματική έκθεση με τίτλο: "City Fashion & Fusion", διοργανώνουν η PICAR, μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και το CITY LINK, στο πλαίσιο υποστήριξης της σύγχρονης τέχνης.

* Στις 7:30 π.μ. η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου, θα δώσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 radio στην εκπομπή «Οι Αδιάβροχοι» (Π. Λιάκος, Κ. Γιαννόπουλος). Στη 1 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1. Στις 5 μ.μ. μαζί με αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, θα επισκεφθεί ΚΑΠΗ του 4ου Διαμερίσματος και θα περιοδεύσει στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Στις 10 μ.μ., θα παρευρεθεί στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ανοιχτής Πόλης στο 2ο Διαμέρισμα (στο μπαρ «Αερόστατο», στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι).

* Στις 8 π.μ. συνέντευξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ και τον κ. Αρβανίτη. Στις 10:15 π.μ. στη Σιάτιστα, συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης. Στις 7 μ.μ. στην Καστοριά (κινηματογράφος «Ολύμπιον», Μητροπόλεως 18), η κεντρική προεκλογική ομιλία.

* Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στο Γ' ΚΑΠΗ Δ. Χανίων (οδός Θερίσου). Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό. Στις 11 π.μ. επίσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Σούδας. Στη 1 μ.μ. επίσκεψη στον ΟΑΔΥΚ. Στη 1:30 μ.μ. επίσκεψη στη Διεύθυνση Γεωργίας Ν.Α. Χανίων. Στις 7:30 μ.μ. μετάβαση στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση συνδυασμού «Χανιά-Ο Δήμος μας Αλλάζει» και ομιλία στο Κέντρο "Ζυγός". Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γ. Παπαχρήστος.

* Στις 11 π.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα δεχθεί τον πρέσβη του Καζακστάν, Sergey Nurtayev. Στις 11:30 π.μ,. θα δεχθεί τον πρέσβη της Ινδίας, Tsewang Τopden.

* Στις 11 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού, στα καταστήματα της Πατησίων, με ραντεβού εκκίνησης τη συμβολή των οδών Κύπρου & Πατησίων. Στην περιοδεία θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Φάνης Λάφης και Ελευθερία Καραπάνου και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βέρα Καραγιάννη.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 11 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου η νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη θα υπογράψει δύο συμβάσεις για έργα στο Νομό. Το πρώτο αφορά στην «Κατασκευή νέου διδακτηρίου στο Δημοτικό σχολείο Αντισκαρίου του Δήμου Μοιρών» και το δεύτερο έργο αφορά στη συνέχιση των εργασιών του δρόμου «Από διακλάδωση Εθνικού Δρόμου έως Φαιστός-Πιτσίδια-Μάταλα».

* Στις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, χαιρετισμός του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε εκδήλωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα: «Χτίζοντας το μέλλον» για τα βιώσιμα κτίρια και την πράσινη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από το ΥΠΕΚΑ με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε. (Λ. Μεσογείων & Βλαχάκη 2) σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, για την πορεία των επεκτάσεων του μετρό της Αθήνας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1, Αθήνα) εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Μεταφορές στην Ε.Ε.-Ευκαιρίες και Προκλήσεις για την Ελληνική Ναυτιλία».

* Στις 12:15 μ.μ. στο αμφθιέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονία, η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο η Συντονιστική Επιτροπή Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την ευκαιρία έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους 2010-2011.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα κάνει δεκτό τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

* Στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΛΑΟΣ (Καλλιρρόης 52) ομιλία του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη, με θέμα: «Η Πολιτική Ανάλυση των επικείμενων εκλογών». Η ομιλία, διάρκειας περίπου 30 λεπτών θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ και θα δοθεί σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε εφαρμογή της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), για τη μετάδοση μίας ομιλίας πολιτικού αρχηγού κόμματος ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

* Στη 1 μ.μ. η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα συαντηθεί στο υπουργείο με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β΄.

* Στη 1 μ.μ. στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 θα εμφανιστεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου. Αργότερα θα περιοδεύσει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Α1, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» στην Αττική, Δημήτρη Σαραφιανό και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στον Κεντρικό Τομέα της περιφέρειας Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» Δημήτρη Γράψα.

* Στις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αθήνα) διάλεξη της Ελένης Λεοντσίνη, λέκτορος υπό διορισμό, Τομέας Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με θέμα: «Η αφηγηματική ενότητα της ανθρώπινης ζωής κατά τον Alasdair MacIntyre», στο πλαίσιο του σεμιναρίου Φιλοσοφίας που διοργανώνει η Εταιρεία Αριστοτελικών Μελετών «Το Λύκειο».

* Στις 6 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα, ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, σε ανοιχτή συγκέντρωση.

* Στις 6 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28), ανακοίνωση του ακαδημαϊκού, Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, με θέμα: «Μεσολάβηση του Χίτλερ για εκεχειρία μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: Νέα στοιχεία από τα Γενικά Βρετανικά Αρχεία».

* Στις 6 μ.μ. ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, θα παραδώσει στους κατοίκους τη πόλης έναν νέο πνεύμονα πρασίνου και πρότυπο χώρο αναψυχής στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών (Βυζαντίου & Μαραθωνομάχων). Ο νέος χώρος πρασίνου δημιουργείται στη θέση του παράνομου υπόσκαφου που είχε κατασκευαστεί από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου στην περιοχή του Κοσμά του Αιτωλού. Υπόσκαφο που με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής κατεδαφίστηκε.

* Στις 6:30 μ.μ. περιοδεία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο Κερατσίνι, στον εμπορικό δρόμο της οδού Τσαλδάρη στην Αμφιάλη (Τσαλδάρη και Λ. Σαλαμίνας). Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ζαρντέν) ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση.

* Στις 6:30 μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εναρκτήρια τελετή του 23ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων, στο αμφιθέατρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καμινίων (Αγίου Ελευθερίου & Δωδεκανήσου) ομιλία της Ελπίδας Παντελάκη, υποψήφιας δημάρχου Πειραιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα του Στέφανου Ψαραδάκου.

* Στις 7 μ.μ. στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των συνδυασμών που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας "Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και Καλλικράτη" και για το δήμο Θεσσαλονίκης, "Θεσσαλονίκη της Ανατροπής κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και Καλλικράτη". Θα μιλήσουν οι επικεφαλής των συνδυασμών Γιάννης Κούτρας και Ζήσης Κλεισιάρης και θα χαιρετίσουν υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι.

* Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αιτωλικού ομιλία του δημάρχου Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου, και επικεφαλής του συνδυασμού «Οραμα - Δημιουργία για το νέο διευρυμένο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου».

* Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρικ η κεντρική ομιλία του υπουψηφίου δημάρχου Περιστερίου, Κώστα Λαλένη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή