Κροατία: Ιστορική επίσκεψη του Σέρβου προέδρου στο Βούκοβαρ

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 11:59

Ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα) στην κροατική πόλη Βούκοβαρ, όπου τον υποδέχθηκαν ο Κροάτης ομόλογός του Ίβο Γιοσίποβιτς, ο δήμαρχος του Βούκοβαρ Ζέλικο Σάμπο, καθώς επίσης και περίπου 100 κάτοικοι της πόλης.

A- A A+

Ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς πραγματοποιεί σήμερα ιστορική επίσκεψη στην κροατική πόλη Βούκοβαρ, όπου πρόκειται να αποτίσει φόρο τιμής στους περίπου 200 Κροάτες που σκοτώθηκαν από τις σερβικές δυνάμεις κατά την κατάληψη της πόλης το Νοέμβριο του 1991.

Ο κ. Τάντιτς έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδας) με οχηματαγωγό πλοίο της γραμμής που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και ενώνει το Βούκοβαρ με την κοινότητα Μπακ, που βρίσκεται στη σερβική όχθη του Δούναβη.

Το Σέρβο πρόεδρο υποδέχθηκε στην προκυμαία ο Κροάτης ομόλογός του Ίβο Γιοσίποβιτς και ο δήμαρχος του Βούκοβαρ Ζέλικο Σάμπο, καθώς επίσης και περίπου 100 κάτοικοι της πόλης.

Η επίσκεψη του κ. Τάντιτς, της οποίας αναμένεται να ακολουθήσει και επίσημη επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ εντός του τρέχοντος μηνός, εκλαμβάνεται ως ένα ακόμη βήμα προς τη συμφιλίωση των δύο χωρών.

Ο Μπορίς Τάντιτς είναι ο πρώτος Σέρβος πρόεδρος που αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του Βούκοβαρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή